Filipe Kutinjo daje gol Ter Štegenu (©Reuters)
Filipe Kutinjo daje gol Ter Štegenu (©Reuters)

Kao da lisabonski masakr nije bio dovoljan: Barsa plaća Liverpulu još 5.000.000 za Kutinja ako Bajern podigne pehar

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.20. | 12:25

Mogli bi Katalonci dodatno da ispaštaju zbog klauzule u ugovoru Brazilca

Marfijev zaokn kaže “Kada nešto može da krene po zlu, to će se izvesno i dogoditi.” Slična je situacija sa Barselonom koja je ne samo masakrirana na Lužu, dobrim delom zbog igra sopstvenog fudbalera Filipea Kutinja, već će joj taj isti Kutinjo izbiti iz džepa još 5.000.000 evra ukoliko se Bajern popne na tron Evrope. Scenario koji je u dobroj meri verovatan, bez obzira na to što bi rivali u polufinalu, odnosno finalu mogli da mu budu Mančester siti, odnosno Pari sen Žermen.

Nezapamćen rezultat u nokaut fazi elitnog takmičenja, protkan je sa dva gola i asistencijom brazilskog ofanzivnog veziste koji nije želeo da proslavlja pogotke znajući da mu do kraja meseca ističe pozajmica. Kutinjo koji nije uspeo da se nametne u Barseloni, oživeo je karijeru u Minhenu (pozajmica vredna 8.500.000 miliona evra), prošle sezone je na 23 utakmice Bundeslige postigao osam golova i asistirao za još šest. U Evropi je dodao tri pogotka. Kada su ga Katalonci 2018. godine dovodili iz Liverpula u transferu vrednom 145.000.000. evra u ugovor sa Redsima ukljčen je niz bonusa, a sticajem okolnosti najzanimljivi je baš ovaj o kojem se piše.

Izabrane vesti

Ako gigant iz Bavarske oblasti spusti ruke na “Ušati pehar” klubu sa Enfilda sleduje 5.000.000 evra.

Dakle zna se za koga će Barsa navijati u nastavku elitnog takmičenja. Za bilo koga ko bude protivnik Bajerna, a do kraja su u opticaju još četiri tima. Klub sa stadiona Kamp Nou priželjkuje svom dželatu najteži mogući put, Mančester siti pa Pari sen Žermen. Nije 5.000.000 neka astronomska cifra za Katalonce, ali ne radi se o novcu, već od dodatnom poniženju. Jer nema dileme, da je Barsa mogla nekome da ponudi mnogo veći novac da Kutinjo ne zakuca poslednja dva eksera u njen mrtvački sanduk, bez razmišljanja bi gledala da ublaži sramotu.



tagovi

Filipe Kutinjo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara