(MN Press)
(MN Press)

Kao da nešto previše menja: Zbog Atalante je Partizan dobio opciju više u kvalifikacijama

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 10:04

Crno-beli će u pokušaju da se domognu Lige šampiona kao potencijalnog rivala imati i prašku Slaviju

Uspeh Atalante slave u Bergamu i u Rimu, a pomalo su tužni u Lisabonu i Beogradu. Pobeda italijanskog tima nad Bajerom iz Leverkuzena u finalu Lige Evrope (3:0) ostaviće posledice i na projektivanu listu učesnika međunarodnih takmičenja predstojećeg leta, a odraziće se i na sudbnu Partizana.

Do srede veče se pretpostavljalo da će crno-beli, kao učesnici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u statusu nepovolašćenog tima, za moguće protivnike imati Fenerbahče i Dinamo iz Kijeva. Onda je Boginja provincije napravila ne malo iznenađenje, savladala Nemce i tako oborila projekciju, jer su sve kalkulacije pravljene na osnovu pretpostavke kako bi sastav Ćabija Alonsa mogao da osvoji takmičenje.

Izabrane vesti

Zato je došlo do pomeranja u pristupnim tablicama, što u suštini znači opciju više za Parni valjak na početku narednog evropskog ciklusa. Umesto dva, imaće tri potencijalna rivala. Fenerbahče ostaje gde se nalazio, a dodatni protivnici crno-belih bili bi austrijski Salcburg i praška Slavija.

Suštinski, ne menja ništa. Bar na današnji dan, jer su mnogima u Humskoj sveža sećanja na prošlogodišnju eliminaciju iz Evrope, a zbog načina na koji je tim odigrao prolećni deo takmičenja u Mozzart Bet Superligi nema previše razloga za optimizam u susret novim izazovima.

Tek da podsetmo: Partizan kvalifikacije počinje od drugog kola, gde su mu mogući rivali Fenerbahče (Turska), Salcburg (Austrija) i Slavija (Češka). A pobeda Atalante nad Leverkuzenom dovela je i do pomeranja u trećem kvalifikacionom kolu, jer će se u njemu pojaviti Benfika kao eventualni rival srpskog predstavnika.

Da bi se sve ovo potvrdilo potrebno je da se ispuni još jedan uslov. Da Atalanta ostane na mestu na kome je sad (peto) čime bi Serija A dobila čak šestog predstavnika (Romu) u narednom, redizajniranom, izdanju Lige šampiona.



tagovi

FK PartizanAtalantaLiga EvropeLiga šampionakvalifikacije za Ligu Evropekvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara