(Reuters)
(Reuters)

Roma najviše profitirala od pobede Atalante: Seriji A se smeši šest predstavnika u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.05.24. | 23:01

Potrebna je samo još jedan mali uslov

Atalanta slavi trofej, a Roma mesto u Ligi šampiona! Još nije sigurno, ali deluje izvesno.

Klub iz Bergama je najpre igrao za sebe, pošto je tek drugi put od osnivanja podigao pehar i velikim slavljem u Dablinu nad Leverkuzenom (3:0) doprineo i italijanskom fudbalu. Pre svega rimskoj Vučici.

Izabrane vesti

Ekipa Danijelea De Rosija posebno se obradovala ishodu finala na stadionu Aviva, jer će tako verovatno i ona ući u Ligu šampiona. Atalanta tamo ide svakako, a otvoriće, verovatno, prostor za još jednog člana Serije A.

Potrebno je da se ispuni samo još jedan uslov. Vrlo realan. To podrazumeva da Atalanta završi na petom mestu prvenstvene tabele. Upravo se tamo i nalazi i ne može da padne sa te pozicije, ali može da napreduje. Ima po dva boda manje od Juventusa i Bolonje, dve utakmice do kraja trke, za razliku od pomenutih timova, uključujući i Romu, koji su odigrali po 37 utakmica.

U teoriji, Atalanta može da preskoči Juve i(li) Bolonju i tako pokvari ugođaj Romi, međutim, utisak da se to neće desiti. Onda bi Italijani imali šest predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona.

Tamo sigurno idu prvak države Inter, zatim Milan, Bolonja, Juventus i Atalanta. Čeka se – Roma.

Ako se ovaj scenario obistini, najviše će patiti Benfika. U tom slučaju Portugalci će, umesto u grupnu fazu, morati u kvalifikacije.


tagovi

AtalantaRomaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara