Reprezenativke Engleske (Foto: AFP)
Reprezenativke Engleske (Foto: AFP)

Kao na video igrici: Engleskinje postigle 20 golova protiv Letonije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 00:29

Elen Vajt postala rekorderka u istorijskom trijumfu nad ženskom fudbalskom reprezentacijom Letonije

U okviru mundijalskih kvalifikacija za dame, viđen je i jedan nesvakidašnji rezultat. Reprezentativke Engleske su savladale Letoniju sa 20:0! U meču za anale, istoriju engleske reprezentacije ispisala je Elen Vajt, koja je u 101. nastupu srušila rekord Keli Smit od 46 golova u dresu sa državnim grbom.

Ova pobeda je i najubedljivija pobeda ženske fudbalske reprezentacije Engleske u istoriji. Nadmašen je trijumf od 13:0 protiv Mađarske na Svetskom prvenstvu 2005. godine. Čak četiri fudbalerke postigle su tri ili više golova. Po het-trik su upisale Vajt, Alesija Ruso (najbrži het-trik u istoriji reprezentacije - 11 minuta) i Bet Mid. Loren Hemp je postigla čak četiri pogotka.

Izabrane vesti

Engleska je povela već u trećem minutu, da bi u narednih devet postigla još tri gola. Bilo je jasno da se Letonkama sprema katastrofa. Na poluvremenu su vodile sa 8:0, ali nisu planirale da se zaustave. U još jačem ritmu zaigrale su u nastavku, koristile su maksimalno totalnu indisponiranost rivalki i već u 71. minutu zahvaljujući pogotku koji je postigla Ruso postavile državni rekord.

Interesantno je da je Letonija na poluvremenu napravila promenu na golu. Tako je Leuara Sinutkina u osam navrata vadila loptu iz mreže, a Alina Sklemenova u čak 12. Nemoć Letonki najbolje se oslikala u 81. minutu, kada je Sklemenova jako loše ispucala loptu i namestila zicer za Ruso, koja je sa par metara udaljenosti od nje samo glavom sprovela loptu u mrežu.

Inače, Engleska je posle šest odigranih kola prva u grupi sa maksimalnim učinkom i impresivnom gol razlikom - 53:0.



tagovi

ženski fudbalreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara