Čukarički (©MN Press)
Čukarički (©MN Press)

Kapitalci Čukaričkog: Sekstet spreman da nastavi niz prodaja, najmlađi vrebaju iz drugog plana

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.07.21. | 09:03

Talenti Brđana interesantni na fudbalskoj pijaci

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Nizom transfera prethodnih godina Čukarički je pomerio lestvicu i navikao domaću fudbalsku javnost na prodaje najtalentovnijih tinejdžera za sedmocifrene iznose.

Izabrane vesti

Odlazak Dimitrija Kamenovića u Lacio za 3.000.000 evra, nadovezao se na transfer Veljka Birmančevića u Malme (1.000.000 evra), inkasiranu sumu za slobodu Slobodana Tedića (3.000.000 evra) koju je platio Mančester Siti, pa i transfere Petra Mićina i Erhana Mašovića, te je pred sportskim sektorom tima sa Banovog brda zadatak da nastave kontinuitet uspešnih prodaja.

Dobar rad rukovodstva kluba u prethodnim takmičarskim godinama postavio je standard koji je do pre tek nekoliko sezona bio nedostižan san za sve superligaše izuzev večitih rivala, međutim Čukarički je uspeo da se izdvoji po načinu rada i poslovanja, te su i ove sezone brojni talenti belo-crnih primamljiva roba na letnjoj pijaci.

Đorđe Jovanović (napadač, 1999)

Centarfor školovan u Partizanu, stigao je na Banovo brdo u februaru nakon epizoda u Belgiji i Španiji. Tokom prolećnog dela sezone uspeo je da vrati kontinuitet i na 17 superligaških utakmia postigne devet golova uz jednu asistenciju. Igrama u dresu Čukaričkog podsetio je na dane iz omladinskog perioda kada je neumoljivo tresao mreže, nagovestivši da bi upravo predstojeća sezona mogla da donese potpuni preporod napadaču, a klubu finansijski benefit zbog činjenice da je umeo da probudi usnuli golgeterski instinkt centarfora rođenog u Leposaviću.

Stefan Kovač (centralni vezni, 1999)

Prethodne dve sezone Stefan Kovač je bio važan štaf u centralnom delu konstrukcije Čukaričkog. Vrlo dobrim igrama vezista rođen 1999. godine afirmisao se kao pouzdano rešenje u srcu terena i jedan od najvećih radnika među belo-crnima u prilog čemu govori i statistički podatak da je igrač sa najviše pretrčanih kilometara u timu. Činjenica da u matičnoj Crvenoj zvezdi nije dobio šansu, nije se odrazila na mladog vezistu odlučnog da na putu do cilja ne preskoči ni jedan stepenik. Igrama za IMT Kovač je privukao pažnju Brđana i u januaru 2019. godine prešao u klub u kojem je do danas postao deo svih vizija stručnog štaba te se očekuje da se njegovo ime uskoro nađe u nizu fudbalera nabrojanih na početku teksta.

Đorđe Petrović (golman, 1999)

Mladi čuvar mreže jedan je od igrača koji privlači najviše pažnje inostranih klubova, a o njegovom odlasku sa Brda glasno se govorilo i u prethodnim prelaznim rokovima. Interesovanje klubova ipak nije konkretizovano u vidu transfera, međutim priče o odlasku nisu se odrazile na sliku koju je ostavio izdanak škole Čukaričkog. Petrović je šansu u prvom timu dobio posle jedne sezone na pozajmici u IMT-u i tokom dve sezone pouzdanim izdanjima se nametnuo kao naslednik Nemanje Belića. 

Aleksa Janković (krilo, 2000)

Brzonogi krilni fudbaler aktuelnog leta stigao je iz Voždovca i već u prvoj nedelji priprema potvrdio da ima kapacitet da ostavi trag, ali i donese sedmocifreni priliv evropskih novčanica u kasu na Brdu. Pred Jankovićem je prilično težak zadatak da nasledi Veljka Birmančevića, ali je izvesno da je na pravom putu da ispuni nametnuta očekivanja. Imajući u vidu da je tek pristigao, izvesno je da nije u prvom planu kada su u pitanju igrači čija se prodaja očekuje u skorije vreme.

Milan Savić (krilo, 2000)

Krilni fudbaler koji je stigao u Čukarički u januaru 2020. godine posle perioda bez zapaženijeg učinka u Mehelanu odlučio se na povratak u srpsku prestonicu gde je pre pečalbe stasavao u Zvezdinoj školi. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je šansu krajem sezone 2019/20. i ispristio je u potpunosti te je u prethodnoj prvenstvenoj trci bio prva opcija na desnom krilu. Odlične igre bile su mu preporuka van Srbije pa bi njegova prodaja mogla da bude značajna stavka u popuni budžeta Čukaričkog.

Milutin VidosavljevićMilutin Vidosavljević

Milutin Vidosavljević (krilo, 2001)

Vidosavljević je sezonama unazad među talentima koji imaju zapaženu ulogu na Banovom brdu, ali se još čeka sezona u kojoj će "eksplodirati" i doživeti potpunu ekspanziju. Od ulaska u seniorske vode leta 2018. godine je igrač koji privlači pažnju inostranih skauta, međutim da bi opravdao epitet potencijalnog kapitalca Brđana u sezoni pred nama moraće da se izbori za znatno više od uloge krila iz senke koju je imao, neretko ulazeći sa klupe u završnici utakmica. Ono što raduje jeste igra prikazana na pripremama i činjenica da je golom protiv Arsenala iz Tule nagovestio buđenje.

Rame uz rame sa pomenutim sekstetom su i Jovan Lukić i Uroš Drezgić, talenti rođeni 2002. godine sa već veoma značajnim ulogama u prvom timu Čukaričkog. Lukić je uspeo da se na poziciji centralnog veznog izbori za minute na 22 superligaške utakmice, pored oštre konkurencije u vidu Docića, Mijailovića i Kovača, te je među talentima od kojih se očekuje najviše u narednom periodu.

Kada je u pitanju mladi štoper Drezgić činjenica da je iskoristio šansu u završnici prvenstva potvrdila je vizije Brđana, a sjajne partije u prvom timu nadovezale su se na igre za omladinski tim u kojem je postigao devet golova iako je defanzivac. Takođe, vredni pomena su i biseri poput Mitra Ergelaša, Viktora Rogana, Mihajla Baića, Nikole Čolića i Mihajla Spasojevića pred kojima je ipak dodatno dokazivanje i afirmacija.


tagovi

ČukaričkiĐorđe JovanovićStefan KovačAleksa JankovićMilutin VidosavljevićMilan SavićĐorđe Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara