Foto: AFP
Foto: AFP

Kapiten Lazović overio pobedu Verone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 22:43

Barak dvostruki strelac, Kaprari pomogao isključenjem

Verona polako počinje da poprima obrise najprijatnijeg iznenađenja na startu Serije A - ako izuzmemo Sasuolo. Večeras je na Bentegodiju pao Benevento - 3:1, tako da je uprkos svim povredama, izostancima zbog kovida-19, teškog rasporeda na startu sezone, klub iz grada Romea i Julije na tabeli sustigao i izjednačio se sa Interom, Romom i Napolijem, a bod ga deli od zone koja garantuje Ligu šampiona. Domaćin je meč počeo sa dvojicom srpskih internacionalaca, Ivanom Ilićem i Darkom Lazovićem. Seniorski reprezentativac Srbije je izveo tim na teren noseći kapitensku traku, a u završnici utakmice uspeo je da overi pobedu domaćina.

Mnogo je prvina večeras iskusila ekipa Ivana Jurića. Prvi put ove sezone pobedila je u Seriji A sa bar dva postignuta gola, prvi put je primila gol na Bentegodiju, prvi put se u strelce upisao neko ko nije Andrea Favilji. A Benevento, tačnije defanzivna linija tima, nastavila je sa prepoznatljivom praksom. Ponovo je demonstrirala određene boljke koje se ponavljaju iz kola u kolo i zbog kojeg sastav iz Kampanje uz Krotone, onaj sa najvećm brojem izvađenih lopti iz mreže (17).

Izabrane vesti

Odbrana gostiju prvi put je popustila u Kalinić i Zakanji bili su autori akcije koju je iz peterca u gol pretvorio Antonjin Barak. Bio mu je to prvenac u seriji A ove sezone, nakon kojeg je sastav Filipa Inzagija preuzeo potpunu inicijativu. Benevento je do odlaska na odmor stvarao prilike, imao više od igre, ali kao da su upravo Veštice bile podvrgnute nekoj kletvi, nekoj sili koja jednostavno nije dozvolila lopti da završi iza leđa Marka Silvestrija. Insinje je imao zicer, Dabo i Jonica su pokušavali glavama, Đanluka Lapadula je bio konstantna pretnja i nastavio je u tom ritmu i u nastavku meča.

Znalo se da će nekadašnji fudbaler Milana crpeti ogromnu energiju i motivaciju iz poziva sa adrese peruanskog državnog tima da zaigra za Inke i pomogne im da se plasiraju na predstojeći Mundijal. To je potvrdila i emotivna proslava gola koji mu je namestio imenjak Kaprari. Ali odbrana gostiju nije dugo čuvala rezultatski egal. Demonstirala je da nije tek onako primala po pet komada od Intera i Rome, odnosno četiri od Empolija. Baraku se otvorilo malo prostora, a on je majstoriski, spoljnom, poslao loptu u malu mrežu. Čeh je drugi put dao dva gola na utakmicama Serije A. Prvi put kada je to učino nosio je crno-beli dres Udinezea, a protivnik je bila takođe Verona.

I onda Darko Lazović i karakteristično utrčavanje iza leđa odbrane. Zaboravili su ga gosti na daljoj stativi, a kapiten se poklonio i uz pomoć stative overio pobedu. Svega četiri minuta pošto je Đanluka Kaprari isključen ostavivši saigrače na cedilu.


SERIJA A - 6. KOLO

Subota

Krotone - Atalanta 1:2 (1:2)

/Simi 40 - Murijel 26, 38/

Inter - Parma 2:2 (0:0)

/Brozović 64, Perišić 90+2 - Žervinjo 46, 62/

Bolonja - Kaljari 3:2 (1:1)

/Berou 45, 56, Sorijano 52 - Žoao Pedro 15, Simeone 47

Nedelja

Udineze – Milan 1:2 (0:1)

/De Paul 48 pen – Kesi 18, Ibrahimović 83/

Specija - Juventus 1:4 (1:1)

/Pobega 32 - Morata 15, Ronaldo 59, penal 76, Rabio 68/

Torino - Lacio 3:4 (2:1)

/Bremer 23, Beloti 25 penal, Lukić 87 - Pereira 15, Milinković Savić 49, Imobile 90+4 penal, Kaisedo 90+8

Napoli - Sasuolo 0:2 (0:0)

/Lokateli 59 penal, Lopez 90+5/

Roma - Fiorentina 2:0 (1:0)

/Spinacola 12, Pedro 70/

Sampdorija - Đenova 1:1

/Jankto 24 - Skamaka 28/

Ponedeljak

Verona - Benevento 3:1 (1:0)

/Barak 17, 63, Lazović 77 - Lapadula 56/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VeronaBenevento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara