(©Reuters)
(©Reuters)

Kapiten Žile i Paokare ojadili Pirej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 20:29

Olimpijakos deklasiran kod kuće – 4:2

Postala je grčka liga u poslednje tri sezone jedna od najinteresantnijih u Evropi. Posle surove dominacije Olimpijakosa, odjednom su se pojavili i PAOK i AEK i PAO kao legitimni kandidati za titule i crveno-beli su počeli da trpe udarac za udarcem.

Jedan od najjačih nokauta doživeli su večeras u svom Pireju. Crveno-belima je pred očima sve crno-belo, pošto ih je PAOK, predvođen kapitenom Andrijom Živkovićem, pregazio kao nikad – 4:2.

Izabrane vesti

Dešavalo se povremeno da PAOK zablista u glavnom gradu Grčke, da odnese sva tri boda sa „Karaiskakis“ stadiona, ali to su uglavnom bili minimalci, tesne pobede odbranjene u finišu. Ovo večeras je bio neki drugi tim iz Soluna, hrabar, drčan, bez trunke respekta prema Olimpijakosu.

Atinjanima je počelo da zuji u ušima od 38. minuta, kada je Andrija Živković doneo vođstvo PAOK-u, uz pomoć golmana domaćih Pashalakisa, koji je nesrećno reagovao, poput Emilijana Martineza danas na golu Aston Vile. Lopta se od ruke čuvara mreže Olimpijakosa odbila u mrežu.

Da ovaj tvrdi meč dva ravnopravna rivala neće otići, kao nekad, na stranu crveno-belih pokazalo se u 56. minutu, kada je Vernaza skrivio penal, a Tomas sa bele tačke povisio na 2:0.

Gol El Kabija u 58. minutu je poništen zbog ofsajda, a malo posle toga ponovo se u prvom planu našao Brendon Tomas, koji je iz blizine smestio loptu u mrežu na dodavanje Murga – 3:0.

Uzalud je posle toga na teren ušao i Stevan Jovetić, Olijev brod je već bio potonuo. Štaviše, PAOK je došao i do četvrtog gola preko Ozdojeva, dok su čast Olimpijakosa, ako se može o tome pričati posle ovakvog debakla kod kuće, spasli Fortunis i Masuras u čak osmom minutu sudijske nadoknade.



tagovi

PAOKOlimpijakosAndrija ŽivkovićStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara