Sidorčuk, Stepanenko, Pjatov (©Reuters)
Sidorčuk, Stepanenko, Pjatov (©Reuters)

Kapiteni Dinama i Šahtjora zajedno u Rumuniji: FCSB bi mogao da dobije velika pojačanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 19:36

Sidorčuk, Pjatov i Stepanenko zajedno treniraju u Bukureštu, a možda i zaigraju

Rat u Ukrajini uništio je tamošnji fudbal, a samo malobrojni dobili su priliku da nastave svoje karijere daleko od bombi i metaka.

Naime, FIFA je uvela vanredni prelazni rok za transfere fudbalera iz ukrajinskog prvenstva, ali po tamošnjem zakonu zemlju mogu da napuste samo stranci i oni koji imaju troje ili više dece. Stranci su odavno spakovali kofere, a po vestima iz Rumunije to će učiniti i trojica iskusnih fudbalera Dinamo Kijeva i Šahtjora. Reč je o kapitenima Sergeju Sidorčuku (Dinamo) i Andreju Pjatovu (Šahtjor) i Tarasu Stepanenku (Šahtjor), koji su se dogovorili sa FCSB da treniraju uz njihove prvotimce, ali poznati vlasnik kluba iz Bukurešta Điđi Bekali najavio je da će im ponuditi i da igraju za njegov tim i pomognu mu u šampionskoj trci sa Klužom.

Izabrane vesti

Do kraja rumunskog prvenstva, odnosno plej-ofa, ostalo je još osam kola, a FCSB zaostaje za vodećim Klužom pet bodova. Nema sumnje da bi igrači iskustva i kvaliteta kao što je pomenuta trojka bili od velikog značaja, mada je pitanje u kakvom su fizičkom stanju.

To, ipak, ne brine Bekalija.

"Mirčea Lučesku (ukrajinski trener koji je godinama vodio Šahtjor, a od 2020. je trener Dinama, op.aut) me je zamolio da sa nama treniraju mladi reprezentativci Ukrajine koji su članovi Dinama, a sa njima su i trojica A reprezentativca koji su mogli da napuste zemlju jer imaju troje dece. Onda sam ga ja upitao zar ne bi bilo bolje da treniraju kroz utakmice. Nema boljeg treninga nego kada igraš utakmicu, zar ne? I Mirčea se složio sa mnom. Dobiće ugovore na dva meseca, ali bez plate. Imaće smeštaj, obroke, treninge, sve, ali plata me ne interesuje, neće dobijati novac. Pa šta ako treniraju besplatno? Dajem im mogućnost da igraju utakmice, ja sam taj koji bi trebalo da traži novac", izjavio je kontroverzni vlasnik nekadašnje Steaue.



tagovi

Dinamo KijevŠahtjorFCSBSerhij SidorčukĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara