Foto: Reuters
Foto: Reuters

Karager: Ni Kantona, Ture, Van Dajk, Vardi je najbolje pojačanje u istoriji fudbala

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 19:04

Legenda Liverpula bez dileme u svojoj kolumni za ugledni Telegraf

Od 2012. godine kada je iz petog ranga engleskog fudbala stigao u Čempionšip, odnosno Lester za nešto više od 1.000.000 evra, pa do danas, Džejmi Vardi u dresu Lisica ima 332 utamica 143 gola (114 premijerligaških), 57 asistencija i titulu prvaka Engleske. Prvu i za sada jedinu Lesterovu, onu koja je šokirala Ostrvo, Evropu i Svet. Sa Vardijem kao predvodnikom ofanzivne linije, Lesteru je prošle sezone izmakla Liga šampiona u poslednjem kolu, a ove će klub sa King Pauer stadiona ponovo boriti za elitno kontinentalno takmičenje.

Svi gorepomenuti podaci mnogima su dovoljni da o Vardiju pričaju kao jednom od najboljih špiceva Premijer lige u poslednjoj deceniji, ili u 21. veku. Legenda Liverpula Džejmi Karager bio je nešto smeliji u svojoj kolumni za ugledni Telegraf. Nekadašnji defanzivac smatra da je Džejmi Vardi najbolji transfer jednog kluba ne samo u Premijer ligi, već u istoriji fudbala!

Izabrane vesti

”Uvek sam oprezan kada za nekoga ili nešto govorim da je najbolje svih vremena. To je obično samo stvar ukusa i razičitih mišljenja. Ali ako napravimo listu najvećih, najuticajnijih pojačanja, a onda ubacimo faktor novca, odnosno pogledamo koliko su plaćeni, ko je bolji od Vardija?”, zapitao se Karager.

21.30: (2,55) FAMALIKAO (2,95) BELENENSES (3,05)

Iako je u čuvenoj sezoni 2015/16, pod trenserskim protektoratom Klaudija Ranijera cela ekipa radila kao satić, Vardi je nesumnjivo bio ključni čovek na bajkovitom putu penjanja na tron.

“To je jedan od mnogih razloga zašto se verovatno nikada neće pojaviti bolji transfer od Vardijevog iz Flitvuda u Lester – ne samo u eri Premijer lige, već otkako se igra fudbal”, smatra Karager.

Nekadašnji defanzivac engleskog nacionalnog tima nije se libio da špica Lestera postavi iznad mnogih legendi engleske elite.

“Možemo da pričamo o mnogim transferima koji su menjali istoriju Premijer lige. Npr. Erik Kantona koji je došao u Mančester Junajted, ili prelazak Denisa Bergkampa u Arsenal, Jaja Ture i David Silva u Mančester Sitiju i za kraj Virdžil Van Dajk na Enfildu. Međutim, oni su bili već dokazani fudbalari, internacionalci, velika imena koja stižu u klubove candidate za tituču – završni udarac šampionskih ekipa.”, zaključio je Karager.



tagovi

Džejmi VardiDžejmi Karager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara