Emocije na Marakani: Stanković i Ivanić slave gol (©Reuters)
Emocije na Marakani: Stanković i Ivanić slave gol (©Reuters)

Karakter šampiona: Zvezda pobeđuje i iz minusa

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 17:45

Izabranici Dejana Stankovića retko gube i kada prvi prime gol

Nanizala je Crvena zvezda 23 pobede na domaćoj sceni, a ukupno je na 30 ove sezone u Superligi i još tri u kupu. Neke od njih bile su prilično ubedljive, a neke dramatične. Sedam ih je došlo "iz minusa", odnosno kada je protivnik prvi poveo.

Od dolaska Dejana Stankovića na klupu ukupno devet puta crveno-beli uspeli su da preokrenu i pobede iako su prvi primili gol. Pet puta su odigrali nerešeno, a samo dvaput izgubili. Imajući sve to u vidu, može se konstatovati da je nekadašnji as Intera preneo pobednički mentalitet na igrače sa kojima radi. Odlično zna Stanković kako se osvajaju trofeji, bio je državni šampion sa Crvenom zvezdom, Laciom i Interom, a tu su i Liga šampiona, Kup pobednika kupova, Svetsko prvenstvo za klubove i Superkup Evrope. Kao i poveći broj nacionalnih kupova.

Izabrane vesti

19.00: (1.75) TSC (3.60) VOŽDOVAC (4.90)

Šampionski karakter krasi ga i kao trenera, pošto je prošlog proleća, istina uz veliku pomoć svog prethodnika Vladana Milojevića, sačuvao crveno-bele na vrhu superligaške tabele, ali je ove sezone to ponovio samostalno. Još ne i teoretski, ali potrebno je čudo pa da ne bude tako. Uz to, ponovio je Milojevićev uspeh i doveo ekipu do šesnaestine finala Lige Evrope u kojoj je Zvezda eliminisana uprkos tome što nije poražena od Milana.

Posle perioda stagnacije pred promenu na klupu, uspeo je Stanković da ponovo probudi glad za pobedom kod svojih fudbalera i neke od njih trgne iz letargije. Pre svih, Mirka Ivanića. Igra sjajno nekadašnji kapiten Vojvodine ove sezone, a koliko je motivisan potvrdio je u subotu uveče protiv Radnika iz Surdulice, kada je demonstrirao ogromnu upornost da se upiše u strelce posle nekoliko promašaja, među kojima i odbranjen penal gostujućeg golmana. U 85. minutu uspeo je u svojoj nameri i doneo timu pobedu 2:1.

Bio je to sedmi put ove sezone da su crveno-beli na domaćoj sceni pobedili preokretom, a ukupno deveti od kada ih vodi Stanković. Pre te utakmice Crvena zvezda je "iz minusa" pobeđivala Javor (5:1), Mladost Lučane (4:1), Voždovac (4:1), Spartak (2:1), Rad (2:1), Zlatibor (4:2), Proleter (2:1) i Radnik (4:1). Protiv Partizana (1:1) i Inđije (1:1) stizala je do boda, a poražena je od crno-belih u finalu Kupa Srbije (0:1) i TSC-a u finišu prošle sezone (1:2).

Najdramatičniji preokret viđen je protiv Zlatibora u šesnaestini finala tekućeg Kupa Srbije. Gosti su vodili 2:0 do dvadesetak minuta pre kraja, ali su crveno-beli uspeli da dođu do ubedljivih 4:2.

Na međunarodnoj sceni Omonija je u kvalifikacijama za Ligu šampiona vodila 1:0, ali uprkos izjednačenju preko Mirka Ivanića, Kiprani su slavili na penale. Hofenhajm je u Ligi Evrope pobedio 2:0, a Milan u dvomeču šesnaestine finala triput imao prednost, ali su obe utakmice završene nerešenim ishodom.

Pored titule, Zvezda je u igri i za Kup Srbije koji čeka još od 2012. godine. U polufinalu će u sredu igrati ponovo protiv Surduličana. Hoće li biti drugačije nego u subotu, videćemo, ali činjenica je da Radniku neće biti dovoljno "samo" da povede.


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara