Uroš Kabić (©Starsport)
Uroš Kabić (©Starsport)

Karađorđe je Kabićevo igralište, kapiten Orlića sprečio trijumf Italijana

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 18:15

Mlađa omladinska reprezentacija Srbije remizirala sa Azurima u prijateljskom susretu

Supertalentovani as Vojvodine Uroš Kabić došao je u žižu javnosti u kvalifikacijama za Ligu konferencije kada je u 96. minutu majstorskim lobom matirao golmana Penevežisa i doneo Vojvodini trijumf na “Karađorđu”. Postigao je jedan od najlepših golova u kvalifikacijama novoformiranog evropskog takmičenja, i od tog trena našao se u tefteru brojnih evropskih klubova.

Da selector Jovan Damnjanović ni na trećoj utakmici mlađe omladinske reprezentacije Srbije ne doživi poraz postarao se Uroš Kabić. Zatresao je mrežu Italijana na “Karađorđu” i izborio remi u prijateljskoj utakmici – 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Kapiten reprezentacije Srbije bio je najveća pretnja po Azure. Nije se libio da potegne sa distance, mogao je na startu utakmice da povede Orliće ka trijumfu, ali je nedostajalo preciznosti. Pa je u nastavku morao da vadi kestenje iz vatre.

Italija je povela u 8. minutu posle velike greške golmana Todorovića. Prijem je bio kritičan, nije dobro iskontrolisao loptu i u želji da je ispuca, šutnuo je i oborio napadača Italije. Glavni arbitar pokazao je na belu tačku, a siguran sa kreča bio je Vinjato.

Okrenuli su se Italijani ka odbrani gola, fokus je bio isključivo na odbrani, ali Orlići do odlaska na odmor nisu uspeli da probiju bedem Azura. Kabić je pretio, stavljao je golmana Mastrantonija na iskušenja i u 52. minutu je uspeo da ga savlada.

Prvom golu Italije kumovala je greška golmana, a i kod gola Srbije je čuvar mreže umešao svoje prste. Revanširao se Mastrantonio kolegi Todoroviću. Loše je ispucao loptu, ona je stigla do Spasojevića koji je proigrao Uroša Kabića, a kapiten je, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

U smiraj meča Italijani su bili konkretniji, imali su dve dobre šanse, ali nije došlo do promene rezultata. Mlađe omladinske selekcije Srbije i Italije ponovo će odmeriti snage na “Karađorđu” u subotu, u 11.00.

Uroš Kabić (©Starsport)Uroš Kabić (©Starsport)

SRBIJA M18 – ITALIJA M18 1:1 (0:1)

/Kabić 52 – Vinjato 8pen/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

SRBIJA: Todorović, Đurđević (od 90. Stašević), Radojević, Leković, Stjepanović, Motika (od 79. Kuzmanović), Vlahović, Abadžija (od 46. Ivanković), Spasojević (od 79. Luković), Miladinović (od 76. Veličković), Kabić (od 79. Jevremović).

ITALIJA: Mastrantonio, Misori, Regonezi, Palela, Kađia, Indrađoli, Akornero, Panjano, Rajmondo, Vinjato, Ndur.




tagovi

mlada reprezentacija Srbijemlada reprezentacija ItalijePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara