Oskar Kardozo (©AFP)
Oskar Kardozo (©AFP)

Kardozo, Santa Kruz i društvo pustoše radničko naselje

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 22:30

Paragvaj: Libertad blista u ovogodišnjoj Aperturi, a u 10. kolu ide u goste Sero Portenju

Nisu najveći, ali jesu rivali. Povezuje ih neprijateljstvo sa Olimpijom, mada nisu cvećke ni kada se "dohvate" međusobno. Sero Portenjo i Libertad, dva najtrofejnija paragvajska kolektiva odmah iza nepsikosnovene Olimpije, sukobiće se noćas u 10. kolu Aperture za tri "zlatna" boda. To je okršaj trenutno dve najsupešnije ekipe ovogodišnje kampanje (23.55).

Libertad gostuje u Bario Obreru, radničkom naselju glavnog grada, i ima tri boda prednosti na vrhu tabele, tako da bi potencijalna pobeda mogla da mu obezbedi laganiji nastavak sezone. S druge strane, Sero Portenjo ima šansu da sustigne rivala ako uspe da iskoristi prednost domaćeg terena i publike.

Izabrane vesti

Domaći Portenjo u meč ulazi osokoljen trijumfom u meču sa Kolonom (3:1) u sklopu grupne faze Kopa Libertadores na svom terenu, preokrenuvši rezultat protiv argentinskog tima. Trener Fransisko Arse trebalo bi da ponovi istu startnu postavu pošto još neće moći da računa na napadača Marsela Morena Martinsa, iskusnog boivijskog napadača.

23.55: (2,75) Sero Portenjo (3,15) Libertad (2,50)

Albinegro, jedini neporaženi tim na turniru, takođe je slavio pobedu u meču po grupama Kopa Libertadores i to 2:1 kod kuće protiv Karakasa, nema kadrovskih problema i kormilar Danijel Garnero može na teren da pošalje najjače snage sa sve iskusnim napadačima Oskarom Kardozom, Rokeom Santa Kruzom i supertalentovanim Huliom Ensisom, koji ima samo 18 godina i trenutno je prvi strelac lige sa 10 golova na devet mečeva.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Libertad ima prednost u odnosu na Sero Portenjo u utakmicama odigranim u La Nueva Olji od ponovnog otvaranja tog stadiona u avgustu 2017. Prvi okršaj odigrao se na turniru Apertura 2018 i Gumarela je pobedila sa 2:0, čime je započeo niz bez poraza koji je trajao još sezonu i po sa tri uzastopne pobede u Bario Obreru od 1:0, 2:1 i 3:1. Ciklon je prekinuo negativan niz na otvaranju 2020, takmičenju u kojem je bio krunisan šampionskom titulom.

PARAGVAJ 1 - 10. KOLO

Subota

12. Oktobar - Olimpija 0:0

Nedelja

Klub Guarani - Nasional 0:1 (0:0)

/Bruera 85pen/

Guairenja - Sportivo Amelijano /u toku/

23.55: (2,75) Sero Portenjo (3,15) Libertad (2,50)

Ponedeljak

02.15: (2,45) Resistensija (3,15) General Kabaljero (2,80)

Utorak

02.15: (2,20) Sol de Amerika (3,15) Takuari (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoLibertadOskar KardosoOskar KardozoRoke Santa Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara