Vinisijus Žunior (© Reuters)
Vinisijus Žunior (© Reuters)

Karlo Ančeloti: Španija je divna zemlja, ali društvo nije dovoljno obrazovano

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 14:17

Trener Reala u problemu rasizma

Prošao je Real Madrid uspešno kroz Zorilju, osvojio tri boda protiv Valjadolida (2:0), što mu je u kombinaciji sa nerešenim ishodom u derbiju Katalonije (Barselona odigrala samo 1:1 sa Barselonom) omogućilo da se bodovno poravna sa ekipom sa Nou Kamp stadiona na čelu tabele La lige (po 38).

Rezultatski, sve je bilo u redu. Igrački, ne baš. A izgleda da ni ponašanje publike u tom delu Španije nije bilo za pohvalu. Tokom utakmice igrane u petak čuli su se rasistički povici svaki put kad je Vinisijus Žunior imao loptu, što je nastavak tenzija koje Brazilac izaziva na većini gostovanja.

Izabrane vesti

Slično je bilo jesenas u gradskom derbiju sa Atletikom, kao i na još nekim susretima, pošto publika prelazi granice ukusa u pokušaju da omete krilnog napadača.

Neću da produbljujem temu. Ovo nije problem La Lige, već pitanje opšte kulture ili društva u celini. To je problem društva koje nema dovoljno obrazovanja, bar ne u meri u kojoj bi trebalo. Ne bih se ograničio samo na Vinisijusa, zvaničnike takmičenja ili eventualnu kaznu za one koj se tako ponašaju, moramo da sagledamo širu sliku: problem rasizma i ksenofobije je veoma važan“, ističe Karlo Ančeloti, trener kraljevskog kluba.

Real će se na teren vratiti već u utorak, pošto od 21 sat gostuje četvrtoligašu Kaserenju, koji je pre dve sedmice izbacio Đironu. Meč će se igrati u Kaseresu, u provinciji Ekstramadura, gde Madriđani dugo nisu gostovali.

Oduševljen sam što ćemo na ovo gostovanje krenuti autobusom. Biće to prilika da izbiliza upoznamo lepote Španije. Da malo uživamo u krajoliku ove divne zemlje“.

Samo tri pehara Kupa kralja osvojio je Real u poslednje tri decenije. U prethodnom izdanju zastao je u četvrtfinalu, usled poraza na San Mamesu od Bilbaa (0:1).

Važno je ovo takmičenja za nas. Nije najbitnije, jer je to Liga šampiona, ali zbog grba koji nosimo na dresu, moramo da poštujemo svako takmičenje u kome smo i da napadnemo pehar“.

Mada, na okrpšaj niželigašu vodi Italijan maltene rezervni tim.

Neće igrati Kros, Benzema, Alaba, Vinisijus i Mendi. S manjim problemima suočavaju se Kurtoa i Karvahal, ali bi trebalo da budu spremni za prvenstveni duel sa Viljarealom. Na put kreću talenti iz Kastilje, Aribas, Niko Pas, Marvel i Alvaro Rodriges. Napredovali su pod vođstvom Raula, naša akademija stvara fudbalere za budućnost Reala“, uverava Karlo Ančeloti.


tagovi

rasizamKarlo AnćelotiVinisijus ŽuniorReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara