Fudbaleri Eredijana (©AFP)
Fudbaleri Eredijana (©AFP)

Karta za plej-of još nije rezervisana

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.05.20. | 14:46

Eredijano polako posrće, ali mu večerašnji protivnik i te kako odgovara

Da je održao odličnu formu sa starta šampionata kada je bio nepobediv, Eredijano bi se sada “gurao” sa Saprisom i Alahuelenseom u vrhu. Ovako, sa pet uzastopnih mečeva bez trijumfa, ozbiljno kaska u borbi za titulu, a ni mesto u prej-ofu nije obezbeđeno. Neće mu ni biti lako da ga osigura, jer četiri glavna konkurenta za preostala dva mesta koja vode na završni deo sezone deli samo dva boda. Jedan od njih je i Gvadalupe koji u noći između nedelje i ponedeljka gostuje upravo Eredijanu (02.00).

Izabrane vesti

Za razliku od svog domaćina, Gvadalupe je u usponu forme, neporažen je na poslednja četiri susreta u prvenstvu od kojih je tri dobio, te sa psihološkom prednošću ulazi u ovaj meč.

Ulog je veliki, zbog čega je teško odrediti favorita, ali tradicija kaže da veće šanse ima Eredijano koji odlično igra kod kuće, na poslednjih 18 utakmica na svom stadionu poražen je tri puta, dok Gvadalupe u istom periodu na strani ima samo tri trijumfa.

Međusobni susreti takođe ukazuju da će gost teško do pobede, jer do sada nijednom nije slavio protiv večerašnjeg protivnika.

Drugi susret donosi derbi začelja između Limona i UCR-a (23.00).

Domaćin je pretposlednji prvenstveno zbog lošeg starta, ali se polako uzdiže u poslednje vreme (četiri pobede u prethodnih osam mečeva). UCR je sa druge strane u crnoj seriji od četiri vezana poraza i izlaz iz iste mogao bi da nađe upravo protiv Limona koji mu i te kako leži. Naime, na četiri od poslednjih pet međusobnih duela sa večerašnjim protivnikom UCR je izlazio kao pobednik, mada mečevi nisu bili preterano efikasni. 

Treba naglasiti da gosti imaju ubedljivo najgoru odbranu u ligi - primili su 39 golova na 16 utakmica.

KOSTARIKA 1 - 17. KOLO

Nedelja

23.00: (1,85) Limon (3,45) UCR (4,00)

Ponedeljak

02.00: (1,65) Eredijano (3,60) Gvadalupe (5,10)



tagovi

Kostarika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara