Natho posle drugog gola (© Star sport)
Natho posle drugog gola (© Star sport)

Karte promešane, Natho najjači štih u Novom Sadu: Partizan duplom pobedom otvorio sezonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.07.21. | 22:53

U derbiju drugog kola 2:0 protiv Vojvodine

Neokrznut je Parni valjak protutnjao Novim Sadom. Strahovali su crno-beli posle izvlačenja takmičarskih brojeva nove superligaške sezone, nisu se baš radovali što u početna dva kola dvaput moraju u Srpsku Atinu, a ispalo je idealno po njih, jer su u Beograd doneli svih šest bodova. Posle ubedljivog slavlja nad Proleterom (4:0) na superligaškoj premijeri, savladali su Vojvodinu (2:0) u derbiju druge runde i prvenstvo otvorili drugačije od prethodnog.

Na stadionu „Karađorđe“ junak sastava Aleksandra Stanojevića bio je Bibars Natho. Oba gola njegovih su nogu delo, kao potvrda da je i dalje sposoban da rešava zahtevne utakmice, visokog intenziteta. Ne samo iz penala. Naprotiv, Izrealac je triput tukao u pravcu Nikole Simića i dvaput ga savladao, čime je tim Slavoljuba Đorđevića posle dva meča bez primljenog gola potpisao kapitulaciju.

Izabrane vesti

Prvi Nathov pogodak je ujedno i najlepši detalj derbija. Ono što nisu uspeli Nemanja Jović i Filip Holender blokirani sa peterca – jeste iskusni vezista, dočekavši povratnu loptu Aleksandra Lutovca da već u četvrtom minutu projektilom u rašlje promeni stanje na semaforu. Drugi put je to učinio posle juriša Miloša Jojića desnom stranom (brisan prostor ostao usled prednosti nastale posle faula Aleksandra Busnića nad Filipom Holenderom), lopte kao na tacni bivšeg člana Borusije iz Dortmunda i milimetarski preciznog šuta.

Jedan pod prečku, drugi uz stativu. Dve rakete ispalio je Natho i srušio Novi Sad. Na taj način crno-beli su sjajno otvorili takmičarski ciklus, nagovestili spremnost i motivaciju da urade ono što nisu četiri prethodne godine. Da se trkaju sa Crvenom zvezdom od koje trenutno imaju dva boda više, a naredni prvenstveni meč igraju sa Voždovcem u Humskoj.

Osim Nathovih golova vrednih pobede, Partizan je protiv Vojvodine plenio agresijom, željom, stavom, energijom. Sve što ga je krasilo protiv Proletera i DAC-a reprizirao je u derbiju kola, opet „načeo“ rivala u ranoj fazi meča, diktirao ritam – po potrebi ga i spuštao – a pokazao i racionalnost da čuva snagu i ne srlja po svaku cenu, već su mu akcije bile dozirane, sa dosta smisla na svakom delu terena. U jednom trenutku se činilo da sam igra, posebno u prvom poluvremenu, okončanom odnosom u procentu poseda lopte 72:28.

U takvom odnosu snaga, domaćin je bio bezopasan. Čak i kad bi oduzeo loptu Beograđanima, nije znao šta s njom da radi. U prvom delu jedva da je video Aleksandra Popovića, u drugom je krenuo za nijansu odlučnije, trudio se da bude konkretniji i brži, čak je to ličilo na pravu Vojvodinu, međutim, posle drugog pogotka susret je bio rešen, a podatak da je samo rezervista Nebojša Bastajić kako-tako pokušao da ugrozi golmana Partizan (udarcem sa distance) svedoči koliko je oštrica napada Lala bila otupljena. Bio je to jedini pokušaj domaćina u okvir gola. Ne i najbolja šansa, jer je u završnici Uroš Kabić iz neposredne blizine pucao pored stative.

Natho takve prilike koristi i to je komparativna prednost zbog koje se Partizan, više nego zasluženo, uzdignutih ruku vraća iz Novog Sada, sa saznanjem da je i promešanim kartama (Popović golman, Lutovac desni bek, Natho „desetka“, Holender krilo pre Markovića) sposoban da savlada protivnika koji mu je u prošlosti zadavao ogromne probleme i u velikom stilu najavi revanš sa DAC-om.

SUPERLIGA SRBIJE, DRUGO KOLO

VOJVODINA – PARTIZAN 0:2 (0:1)

/Natho 4, 58/

Novi Sad

Stadion: "Karađorđe"

Sudija: Novak Simović

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić – Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak – Topić, Busnić (od 65. Maksimović) – V. Simić (od 77. Kabić), Čović, Novevski (od 46. Bastajić) – Mrkaić (od 59. Zukić). Trener: Slavoljub Đorđević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Holender, Natho (od 62. Pantić), Jović (od 73. Pavlović) – Rikardo (od 61. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

Radnički Niš - Napredak 4:2 (1:2)

/Mitrović 13, Vujadinović 56, Škrbić 62, Kasalica 76 - Kočić 2, Marjanović 32 pen/

Crvena zvezda - Mladost 1:0 (1:0)

/Ivanić 45/

Nedelja

Metalac - TSC 2:4 (1:2)

/Cvetković 13, Stojić 89 - Tomanović 17, Banjac 19, Zec 51 i 53/

Vojvodina - Partizan 0:2 (0:1)

/Natho 4, 58/

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama



 


tagovi

FK PartizanBibars Natho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara