Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Kasano sumnja u Vlahovića: Biće kao Lukaku ako ode iz Italije, nije igrač za top klubove poput Bajerna ili Sitija

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 19:46

“Zato verujem da će u Juventus“

Zimska transfer pijaca ulazi u završnu trećinu, a još nije odgonetnuto verovatno najvažnije pitanje – hoće li Dušan Vlahović preći u Arsenal ili ostaje u Fjorentini (bar) do leta?

Čizmom danima kruže vesti da je iz Severnog Londona u Firencu stigla ponuda teška 55.000.000 evra u kešu, plus ugovor Lukasa Toreire koji trenutno nastupa u Violi na pozajmici. Vlasnik Ljubičastih Roko Komiso navodno je spreman da pusti Vlahovića ove zime, zbog čega su klub već pojačali Džonatan Ikone i Kšištof Pjontek. No, takođe se spekuliše o tome da srpski centarfor zasad odbija da napusti Toskanu i da bi radije sačekao leto kako bi napravio sledeći korak u karijeri.

Izabrane vesti

Sve opcije su i dalje otvorene, a Vlahović ne prestaje da ispunjava novinske stupce i izaziva pažnju javnosti. Tako je sudbina supertalentovanog napadača bila jedna od tema razgovora dvojice nekadašnjih italijanskih reprezentativaca i golgetera – Kristijana Vijerija i Antonija Kasana. Naime, Kasano je bio gost Vijerijeve emisije gde su se, između ostalog dotakli Vlahovića i njegovih igara u poslednjih godinu i kusur dana.

Dok je popularni Bobo konstatovao kako je Vlahović “prvi napadač u Italiji, a drugi u Evropi iza Erlinga Halanda“, Kasano nije bio toliko slatkorečiv kada je u pitanju strelac 17 pogodaka ove sezone...

“On je Srbin i ima sve atribute igrača iz tog podneblja“, rekao je nekadašnji ofanzivac Barija, Rome i Reala, te dodao:

“Ako imaš 50 šuteva po utakmici, gol možeš da postigneš i sa 50 godina. Što ideš na viši nivo, to je teže“.

Kasano ne spori sve ono što je Vlahović postigao otkako je eksplodirao u opremi Viole, ali ne veruje da je i dalje top kvalitet.

“On radi dobar posao u timu kakav je Fjorentina, ali on nije igrač za top klubove poput Mančester Sitija ili Bajerna iz Minhena“.

Nastavio je dalje svoje izlaganje...

“No, hajde da vidimo. Po meni on je kao Lukaku, odličan u Italiji, ali hajde da ga vidimo u Evropi. Iskreno, imam određene sumnje u njega“.

Nedelja, 12.30: (5,40) Kaljari (3,70) Fjorentina (1,75)

Kasano je čak dao svoje predviđanje o tome gde će Vlahović posle Fjorentine.

“Ide u Juventus. Mada i kada igraš u Juventusu, težina dresa postaje veća“.

U odvojenoj izjavi za ostrvske medije, nekadašnji bek Arsenala Mikael Silvestre dao je svoje predviđanje po pitanju Vlahovićevog dolaska.

“S obzirom na to da je Obamejan otpao iz Arsenalovog projekta, a da je Lakazet pred kraj svog boravka tamo, klub mora da potraži nova rešenja, a Vlahović je jedno od njih. On je u neverovatnoj formi i legitiman je kandidat za dres Arsenala. Ali, da bi Arsenal privukao pojačanje kakvo je Vlahović, mora da uđe u Ligu šampiona. Zato Arsenal mora da uradi nešto konkretno na terenu pre nego što dovede igrača Vlahovićevog kalibra“, poručio je nekadašnji reprezentativac Francuske.



tagovi

Dušan VlahovićZimski prelazni rok 2022FjorentinaArsenalAntonio KasanoKristijan Vijeri

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara