Katai dobio dodatni kvalitet - postao je timski igrač

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 16:56

"Ali je zadržao sve one kvalitete koje je imao kada je davao golove i plenio svojim potezima", poručuje Mrkela

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela smatra da je Aleksadar Katai dobio dodatni kvalitet u odnosu na svom prethodni boravak na stadionu Rajko Mitić, a to je timska igra.

Momak iz Srbobrana je 2016. godine otišao iz Crvene zvezde u Alaves, a potom bio u Čikagu i LA Galaksiju, što mu je pored dodatnog kvaliteta donelo i znatno više iskustva, što bi moglo da bude od ogromne pomoći za sastav Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

"Zadovoljstvo mi je da smo predstavili igrača koji je ostavio lep utisak u Crvenoj zvezdi. Odigrao je izvanredno u prvom mandatu, prirastao za srce svim navijačima Crvene zvezde. Čim smo čuli da je slobodan i da raskida ugovor sa LA Galksijem, kontaktirali smo ga i brzo postigli dogovor. Niti je on mnogo razmišljao, niti smo mi. Zadovoljan sam što ćemo u crveno-belem dresu gledati jednog takvog igrača", poručio je Mrkela.

Upravo bi ta timska igra mogla da bude presudna u borbi za novi plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

"Očekujem da odigra isto kao u prvom mandatu. Gledao sam dosta njegovih mečeva u Čikagu i ove dve što je odigrao za LA Galaksi. Mislim da je dobio jednu stvar, koju je možda malo lošije radio u Crvenoj zvezdi. Postao je više timski igrač, ali je zadržao sve one kvalitete kada je davao golove i plenio svojim potezima. Dosta toga je sada radio za tim".

Desetka će ponovo biti na Kataijevim leđima.

"Zvezdina destka je dosta zahtevna i samo su najbolj igrači nosili taj broj. Verujem da će Katai opravdati broj na leđima koji nosi i samo neka nastavi onako kako je igrao do sada", zaključio je Mrkela.


tagovi

Aleksandar KataiMitar Mrkela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara