©MN Press
©MN Press

Katastrofa Napretka u Bačkoj Topoli: TSC u stilu proslavio plasman u Evropu

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.05.24. | 20:21

Topolčani silni u njihovom poslednjem meču u Mozzart Bet Superligi za ovu sezonu – 6:0.

Silno motivisani TSC je zgromio Napredak, koji je u Bačku Topolu došao kao deca predvođena profesorima na izlet. Proslavili su Topolčani osvajanje trećeg mesta, možda nisu ponovili prošlosezonski uspeh i postali vicešampioni, ali su još jednom kroz Mozzart Bet Superligu uspeli da obezbede grupnu fazu u Evropi na jesen. Upravo u tome i leži razlog za slavlje, a i za motivaciju koju su danas imali izabranici Žarka Lazetića. Tok meča je bio takav da je jedina nedoumica bila sa koliko će golova u mreži da gost ode kući. Na kraju, domaći su brojali do šest čime su upisali prvu pobedu protiv Kruševljana ove sezone, nakon dva remija. Pobeda domaćih je stigla sa velikom kamatom – 6:0 (2:0).

Mlada i neiskusna ekipa Napretka došla je sa vrlo mladom odbranom. Golman i jedan od centralnih bekova su rođeni 2007. godine, drugi centralni bek je malo stariji, svega dve godine. Tek treba mlade nade Čarapana da se naviknu na ovakve utakmice, pa su posle utakmice sa Vojvodinom i sada doživeli još jedan težak poraz. Ostaće Kruševljani na jednom osvojenom bodu u plej – ofu, zbog remija protiv Partizana. Isti učinak su imali i pre dve sezone, samo što je tada navala Čarapana bila praznih pušaka sedam utakmica u nizu.

Izabrane vesti

Svi u redovima domaćih su bili željni golova, ali ih to nije sprečilo da odigraju timski. Aleksandar Ćirković, koji je uoči meča imao šansu da stigne do vrha liste strelaca, načeo je goste već nakon par minuta igre, zatresao je mrežu u nastavku još jednom, a upisao je i asistenciju. Briljirao je i Ifet Đakovac sa dva nameštena gola, kao i dvostruki strelac Petar Stanić. Asistencije je upisao i ove sezone odlični Nemanja Stojić, koji je kao i ostatak defanzivaca Topolčana danas gotovo bio bez posla, što mu je otvorilo prostor da izlazi visoko u napad.

Posle samo šest minuta je poklekla mlađana odbrana Kruševljana. Ifet Đakovac je probio po desnoj strani, a Aleksandar Ćirković verovatno nikada lakše nije zatresao mrežu protivnika, bukvalno je loptu dočekao na gol liniji i prosledio je u mrežu. Nizale su i nakon toga šanse pred golom golobradog Lazara Balevića. Lopta je stalno bila u kaznenom prostoru Napretka, te su se u šansama smenjivali Ifet Đakovac, Miloš Pantović i Petar Stanić.

Nastavljen je vatromet pred golom gostiju, koji su usput jedva uspevali da pređu na polovinu rivala. Najveće zasluge za samo gol zaostatka poneo je Lazar Balević, koji je uspeo da skupi nekoliko odbrana uz jednu vrhunsku posle udarca Miloša Pantovića. Kad već nije mogao da postigne TSC drugi pogodak, umalo da ga primi. Nekadašnji igrač Topolčana, Nebojša Bastajić, gađao je sa ivice kaznenog prostora, i za malo ostao neprecizan. Da ne odu domaći sa minimalcem na pauzu pobrinuo se ponovo Ifet Đakovac. Preslikana akcija kao kod prvog pogotka, i lagan posao za Petra Stanića.

Ništa se posebno nije promenilo u nastavku. TSC je nastavio da napada, ali do drugog pogotka na meču nije uspeo da dođe Aleksandar Ćirković. Ubrzo nakon toga iz samo tri poteza je matirana odbrana Kruševljana. Bence Šoš je centrirao, Nemanja Stojić uklizao i dao perfektnu loptu za Petra Stanića koji je time duplirao svoj saldo. Znake živote gosti su prikazali preko iskusnog Saše Marjanovića, ali ni njegov udarac glavom nije bio dovoljno dobar da ugrozi Veljka Ilića, koji je danas bio bez posla.

Proradio je i Miloš Pantović, na asistenciju potencijalnog reprezentativca, Aleksandra Ćirkovića. Još jedna lopta iz zadnje linije, koju je mladi napadač primio u kaznenom prostoru i prosledio saigraču na noge. Ni na broju četiri nije stao trećeplasirani tim u domaćem prvenstvu, šansu za gol je imao i Aleksa Pejić. Nije se dalo Marku Rakonjcu da možda postigne i oproštajni pogodak, novim intervencijom se ispred njega isprečio Lazar Balević. Zaustavio je mladi čuvar mreže i pokušaj Ivana Milosavljevića, ali za topovski udarac Aleksandra Ćirkovića nije bilo šanse.

Posle treće asistencije Ifeta Đakovca, strelac je bio i Bence Šoš. Na žalost po njega, doživeo je i povredu, pa je uskoro nakon pogotka ustupio mesto Saši Jovanoviću. Strepeli su gosti do kraja, novu šansu je imao Marko Rakonjac, ali crnogorskog napadača jednostavno nije hteo pogodak.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ – OF, SEDMO KOLO

TSC – NAPREDAK 6:0 (2:0)

/Ćirković 6, 78, Stanić 42, 53, Pantović 58, Šoš 80/

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 1000

Sudija: Ivan Stamenković (Beograd)

TSC (4-3-3): Ilić – Vlalukin 7, Stojić 7,5 (od 75. Popović), Krstić 7, Petrović 7 (od 46. Šoš 7,5 (od 84. Jovanović) – Milosavljević 7, Vulić 7 (od 46. Pejić 7), Đakovac 8 – Pantović 7 (od 75. Rakonjac 6,5), Stanić 7,5, Ćirković 8.

NAPREDAK (4-3-3): Balević 5,5 – Tomić 5, Miladinović 5, Gajić 5, Blagojević 5 – Jović 5, Sadiković 5,5, Marjanović 5,5 – Bastajić 6, Stanojlović 5,5, Skočajić 6 (od 65. Stanković 5,5).

Igrač utakmice: Aleksandar Ćirković (TSC)



tagovi

TSC Bačka TopolaNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara