Unaj Simon (©Reuters)
Unaj Simon (©Reuters)

Katastrofa Unaja Simona, Bilbao ostao bez osvete (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 23:00

Fudbaleri Atletik Bilbao bili su na korak od trijumfa u još jednom baskijskom derbiju sa Sosijedadom, ali će zahvaljujući lošoj proceni golmana morati da se zadovolje bodom

Minulog vikenda je Real Sosijedad pobedom nad Atletik Bilbaom osvojio trofej u Kupu kralja za sezonu 2019/20, samo četiri dana kasnije dva rivala su ponovo ukrstila koplja. Drugi baskijski derbi je ipak okončan bez pobednika, iako su gosti sa San Mamesa bili na pragu trijumfa - 1:1.

Prvo poluvreme proteklo je bez većih prilika, domaćin nešto konkretniji, ali bez prave šanse pred golom rivala. U nastavku su gosti sa San Mamesa zaigrali nešto bolje, nanizali par prilika pred Remirovim golom, ali je mreža Sosijedada mirovala. Drugi deo bolje su otvorili gosti, ali nisu uspeli da krunišu inicijativu, da bi u finišu domaćin bio nešto konkretniji. Ipak, posle nekoliko dobrih situacija pred golom Unaja Simona, hladan tuš za Sosijedad. Viljalibre je bio najbolji u skoku posle jednog centaršuta, pa je Bilbao bio na pragu trijumfa. Ipak, u 89. minutu užasna procena španskog reprezentativca na golu Lavova, koji je dozvolio da mu lopta završi iza leđa posle centaršuta Roberta Lopeza.

Izabrane vesti

Uspavanka u prvom poluvremenu. Najbolju šansu imali su gosti u 17. minutu, kada je Injaki Vilijams tukao sa ivice kaznenog prostora, ali tik pored leve stative. Tokom prvih 45 minuta nije registrovan nijedan udarac u okvir gola, igrači oba sastava bili su emotivno ispražnjeni posle velike borbe u finalu Kupa kralja i to se odrazilo na kvailtet igre.

U nastavku su gosti zaigrali bolje, imali su jak motiv da se osvete sastavu iz San Sebastijana za poraz u borbi za trofej u kupu, a prvu ozbiljniju priliku imali su preko Berengera, kojeg je odbrana Sosijedada uspela da izblokira u poslednji čas. Probudio se Sosijedad i pripretio preko Portua u 72. minutu, ali je fudbaler koji je rešio prvi baskijski derbi u sezoni, tukao preko gola. Roberto Lopez je okušao udarac četiri minuta kasnije, tukao je sa ivice kaznenog prostora, ali pored desne stative. I kada se činilo da bi Sosijedad mogao da probije led, usledio je hladan tuš. Centaršut Berengera, Asijer Viljalibre sjajno skače pred protivničkim golom i glavom matira Remira za 1:0.

S ozbirom da je udarac rezerviste bio tek drugi u okvir gola na utakmici, stekao se utisak da će Lavovi odneti ceo plen sa Anoete. Ipak, Unaj Simon se postarao da ne bude tako. Roberto Lopez je imao nameru da centrira u 89. minutu, lopta mu je prešla preko noge i dobila nezgodnu putanju, da bi na kraju završila u samom uglu protivničkog gola. Jako loša reakcija španskog reprezentativca na golu Bilbaa, koji je užasno procenio let lopte i na kraju morao da je vadi iz mreže.


PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Levante - Ueska 0:2 (0:1)

/Rafa Mir 15, 54/

Subota

Granada – Viljareal 0:3 (0:2)

/Moreno 9 pen, 18, 59 pen/

Real Madrid – Eibar 2:0 (1:0)

/Asensio 41, Benzema 73/

Osasuna – Hetafe 0:0

Nedelja

Alaves - Selta 1:3 (0:3)

/Ležun 86 - Nolito 8, Aspas 14, Mina 20/

Elče - Betis 1:1 (1:1)

/Mila 36 - Iglesijas 14/

Kadiz – Valensija 2:1 (1:1)

/Kala 14, Markus Mauro 88 – Gameiro 19/

Sevilja - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

/Akunja 70/

Ponedeljak

Barselona - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Dembele 90/

Sreda

Real Sosijedad - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)

/R. Lopez 89 - Viljalibre 85/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletik BilbaoReal SosijedadAsijer Viljalibre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara