Universidad Katolika (Reuters)
Universidad Katolika (Reuters)

Katolika ima karakter šampiona: Sa dva igrača manje do boda u sudijskoj nadoknadi

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 03:20

Najbolji strelac čileanske elite Sampedri obradovao lidera, a vrlo verovatno i budućeg osvajača titule

Na pitanje da li će duel Union Espanjole i lidera Universidad Katolike praktično rešiti pitanje šampiona Čilea, domaćin je mogao da da odričan odgovor. Imao je minimalnu prednost i dva igrača više na terenu, samim tim idealnu šansu da se lideru na tabeli šest kola pre kraja približi na isto toliko bodova zaostatka. Ali ni u takvim, praktično idealnim okolnostima Espanjola nije usela da sačuva ceo plen, dok su Krstaši pokazali šampionski karakter i golom u sudijskoj nadoknadi se okitili zlata vretnog boda - 1:1.

Gosti su u prvih pola sata igre važili za rivala koji je češće pretio i bio bliži pogotku, ali ga je od pobeda udaljila jedino nedisciplina njegovih fudbalera pa je od 30. minuta morao da igra sa desetoricom, da bi utakmicu završio sa dva igrača manje od domaćeg tima. To je bio praktično nenadoknadiv deficit.

Izabrane vesti

Umesto da nastavi praksu spajanja saigrača sa golom (osam asistencija na 21 utakmci ove sezone), nekada velika nada argentinskog fudbala Dijego Buonanote je direktnim crvenim kartonom u prvom poluvremenu gurnuo svoj tim u živo blato u koje je Katolika kako je vreme odmicalo samo tonula dublje.

U 54. minutu Salomon je skrivio penal i tom prilikom zaslužio javnu opomenu. Lider čileanskog šampionata je možda i mogao da preživi i sa igračem manje nadoknadi gol zaostatka nakon što je Palasios pogodio sa bele tačke. Ali posle novog žutog, automatski i crvenog kartona Salomona samo tri minuta kasnije, povratka nije bilo. Sa dva igrača minusa i golom zaostatka, vraćanje egala predstavljalo bi nemoguću misiju za većinu timova čileanske elite, ne i za lidera koji u redovima ima najboljeg strelca lige.

Čekao je Sampedri drugi minut nadoknade za 19. ovosezonski pogodak i ostavljanje rivala u potpunom bunilu. Četvrti put uzastopno Crveni iz Santa Laure su odigrali nerešeno propustivši idealnu šansu da potpuno ožive snove o osmoj tituli prvaka Čilea, prvoj od 2013. godine.

ČILE 1 – 30. KOLO

Četvrtak

Union de Konsepsion – Kolo Kolo 1:1 (0:0)

Everton – Odaks Italijano 2:1 (2:1)

Universidad de Čile – Palestino u toku

Petak

Union Espanjola - Universidad Katolika 1:1 (0:0)

/Palasios 53 - Sampedri 90+2/

14.30: (2,00) Kobresal (3,35) Antofagosta (3,50)

21.00: (2,80) La Serena (3,20) Union Kalera (2,45)

23.15: (2,60) Kuriko Unido (3,00) O’Higins (2,75)

Subota

01.30: (2,70) Huačipato (2,95) Santijago Vonderers (2,70)

**kvote su podložne promenama

Odloženo:

Deportes – Kokimbo



tagovi

Union EspanjolaUniversidad KatolikaČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara