Katolikin košmar zvani Lusero, Velez će se boriti za finale Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 03:39

Iskusni napadač u četvrtom minutu nadoknade sprečio penal seriju i poslao argentinski tim među četiri najbolja

Argentina je dobila prvog od tri moguća predstavnika u polufinalu Kopa Sudamerikana i njegovo ime je Velez Sarsfild. Malo je reći da je šampion Južne Amerike iz 1994 godine rastužio dobar deo čileanskog Santijaga. Jurio je zaostatak od 2:1 iz prve utakmice, poveo iz penala, izgubio vođstvo na identičan način, a onda šou. Prvo bomba talentovanog Luke Oreljana za rezultat koji je garantovao penal seriju, a potom šok za domaćina u četvrtom minutu sudijske nadoknade – 1:3.

Posle večerašnje fešte u prestonici još se jasnije vidi i oseća težina onoga što je u prvoj utkamici u Argentini napravio Huan Martin Lusero. Pre nedelju dana, kada je popularna Tvrđava gubila 2:0, u momentima kada su nade da može bilo šta da se napravi u Buenos Ajresu tonule, 29-godišnji napadač je pogodio za 2:1. Da nije bilo tog gola, ko zna sa kakvom motivacijom bi Velez ušao večerašnji duel.

Izabrane vesti

Ovako je već u 17. minutu rešio prvi od dva gola koji su mu za početak bili neophodni da izbegne eliminaciju. Taragonja je, ovoga puta sa bele tačke stigao do četvrtog pogotka u poslednjih isto toliko utakmica, pride je upisao još dve asistencije. Međutim, domaćin se vratio na identičan način preko Aueda u 68. minutu. Velez je znao šta mu je činiti. Novi gol doveo bi do rezultata za penal seriju. Na sreću gostiju imao je ko da ga izmisli. Oreljano je prihvatio loptu kraj aut linije, krenuo u sredinu, jednom finitirao i BAM! Lopta je toliko brzo putovala ka mreži da Dituro nije stigo ni da se baci.

Posle spektakularnog pogotka argentinski tim nije želeo da stane iza lopte i čuva rezultat koji je garantovao jedanaesterce, a hrabrost se isplatila u foto-finišu. Jedno bunarenje iz prekida, nemoćna odbrana Katolike i čovek trenutka ponovo je bio Huan Martin Lusero. Pre nedelju dana uneo je nemir u snove čileanskog tima i njegovih pristalica, večeras se, trzajem glavom postarao da snova ne bude.

Velez je polufinalista i čeka boljeg iz duela Lanus – Independijente koje posle 0:0 u Buenos Ajresu očekuje revanš u Aveljanedi.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

U. Katolika - Velez Sarsfild 1:3 (0:1) /prvi meč 2:1/

/Taragona 17, Oreljano 73, Lusero 90+4 - Aued 68/


23.15: (2.05) Defensa (3.25) Baija (3.50) /prvi meč 3:2/

Četvrtak

01.30: (3.05) Kokimbo (3.15) Junior (2.30) /prvi meč 2:1/

23.15: (1.87) Independijente (3.35) Lanus (4.00) /prvi meč 0:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Univerzidad KatolikaKopa SudamerikanaVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara