Markus Rašford i Timo Verner (@MOZZART Bet)
Markus Rašford i Timo Verner (@MOZZART Bet)

Kavani bi mogao da udari na Plavce, Verner plaši Đavole

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.10.20. | 09:27

Urugvajski napadač u konkurenciji za tim Mančester Junajteda u derbiju Premijer lige protiv Čelsija. Kepa ne brani zbog povrede ramena. Mitrović želi da se iskupi za prošlonedeljni košmar. Liverpul sa Alisonom i Alkantarom na Šefild

Veliki premijerligaški derbi zakazan za subotu (18.30) na Old Trafordu. Mančester Junajtd dočkuje Čelsi. Četa Olea Gunara Solskjera preživela je Murinjovu „šesticu“. Zalečena je rana ubedljivim trijumfom u Njukaslu (4:1), da bi u utorak u Parizu pao Pari Sen Žermena (2:1) na premijeri u Ligi šampiona. Čelsi, s druge strane, ne može da se pohvali zavidnom formom. Plavci su dobili samo jedan od poslednjih pet utakmica. Ispali su iz Liga kupa, a u poslednjem ligaškom kolu odigrali su na Stamford Bridžu samo 3:3 sa Sautemptonom (Sveci izjenadnačili u poslednjim trenucima susreta).

O njihovoj nestabilnosti najbolje govori podatak da su dva kola pre toga gubili sa 0:3, pa uspeli da izbegnu poraz. Bilo je to protiv Vest Bromvič Albiona u gostima… Ako se nešto valjano može izvući iz remija sa Sautemptonom onda je to činjenica da je Timo Verner u potpunosti proradio, postigao dva vrlo lepa gola, ali samo tri dana kasnije navala u koju se „kune“ Frenk Lampard (Pulišić, Haverc, Maunt, Verner) nije mogla da slomi otpor Sevilje u Ligi šampiona (0:0).

Izabrane vesti

Ova dva tima su najuspešnji u istoriji Premijer ligi. Ove sezone u Engleskoj trebalo bi da bude više neizvesnosti. Šampion Liverpul i vicešampion Mančester Siti prave kikseve, daju znake ranjivosti, pa slab početak Đavola i Plavaca ne bi trebalo da ih sputa. Borba za titulu ove sezone bi trebalo da bude otvorena.

Čelsi je prethodne nedelje neočekivano aktirvirao iz penzije Petra Čeha posle povede Kepe Arizabalage. Španca muči rame, pa će na gol Senegalac Eduar Mendi, pojačanje iz Rena. Za tim sa Teatra snova mogao bi da debituje Edinson Kavani, urugvajski napadač koji je u finišu prelaznog roka pojačao Junajted. Nekadašnji napadač Napolija i Pari Sen Žermena postigao je 341 gol na 556 klupskih utakmica. Posle dolaska u Mančester morao je da prođe dvonedeljni karantin zbog virusa korona. Nije ga bilo u Parizu prethodne nedelje protiv bivšeg kluba. Solskjer je izjavio da je zadovoljan kako je Urugvajac radio na treninzima.

Zbog suspenzije u timu neće biti Francuza Entonija Marsijala, pa bi Kavani mogao da pravi društvo Markusu Rašfordu u špicu domaćeg tima. Prethodne nedelje Old Traford je potresao talentovani Mejson Grinvud. On je prekršio protokol o zaštii od virusa korona i našao se na stubu srama u britanskim medijima. Solskjer kaže da je Grinvud naučio lekciju, da nikada nije imao problem s njim na treningu, da dobro radi i da će biti u konkurenciji za tim protiv Čelsija.

Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić nije u prvom planu kod Solskjera na početku sezone i verovatno ga opet čeka kluba za rerzerve protiv kluba u kome je pružao najbolje igre u karijeri. Prednost na sredini terena imaju Škot Mektominej i Brazilac Fred. Štoper Hari Megvajer je takođe rovit, ali se očekuje da predvodi odbranu Junajteda. Nije ga bilo u Parizu, a odlično ga je zamenio Aksel Tuanzebe. Zbog povreda u timu Junajteda neće biti Džesija Lingarda i Erika Bejlija.

Kai Haverc (©Reuters)Kai Haverc (©Reuters)

Lampard nema previše problema sa povredama. Osim Kepe, ostali su spremni. Oporavio se i Marokanac Hakim Zijeh, ali se očekuje da će nekadašnji krilni napadač Ajaksa da počne meč s klupe za rezerve. U špicu će biti Timo Verner, a iza Kai Haverc, Kristijan Pulišić i Mejson Maunt.

Čelsi je dobio samo jednu utakmicu protiv Mančester Junajteda u poslednje dve godine (odigrali sedam), a ono što još više treba da plaši navijače Plavaca jeste podatak da su izgubili u tri prethodna okršaja s Đavolima na svom stadionu – 0:2, 1:2, 0:2. Odbrane dva tima veoma su diskutabilne. Junajted je primio 12 golova u prva četiri kola, Čelsi devet u prvih pet rundi.

Vest Hem je prošle nedelje šokirao Totenhem, kada je za 10 minuta uspeo da nadoknadi tri gola minusa, a danas (13.30) na Olimpijski stadion stiže Mančester Siti. Građani ne briljiraju na startu sezone, ali su vezali dve pobede, protiv Arsenala u Premijer ligi (1:0) i Porta u Ligi šampiona (3:1). Pep Gvardiola ne može da računa na povređene Gabrijela Žezusa, Fernandinja i Mendija, dok je Holanđanin Ake pod znakom pitanja.

Prošle nedelje je tragičar Fulama bio Aleksandar Mitrović. Srpski reprezentativac je promašio penal u Šefildu, a onda i skrivio najstrožu kaznu iz koga su domaćini stigli do boda (1:1). Na Krejven Kotidžu dolazi gradski rival Kristal Palas (16.00). Šampion Liverpul u poslednjem meču dana (21.00) dočekuje na Enfildu ove sezone slabi Šefild. Stub odbrane šampiona Engleske, Holanđanin Virdžil van Dajk je izgubljen do kraja godine zbog teške povrede kolena, a u tim Jirgena Klopa mogli bi da se vrate Tijago Alkantara i golman Alison Beker.

PREMIJER LIGA – 6. KOLO

Petak

Aston Vila – Lids 0:3 (0:0)

/Bamford 55, 67, 74/

Subota

13.30: (7,00) Vest Hem (4,60) Mančester Siti (1,45)

16.00: (2,75) Fulam (3,00) Kristal Palas (2,80)

18.30: (2,55) Mančester Junajted (3,40) Čelsi (2,70)

21.00: (1,35) Liverpul (5,30) Šefild Junajted (8,00)

Nedelja

15.00: (2,70) Sautempton (3,30) Everton (2,60)

17.30: (1,87) Vulverhemopton (3,40) Njukasl (4,50)

20.15: (2,00) Arsenal (3,45) Lester (3,80)

Ponedeljak

18.30: (1,88) Brajton (3,40) VBA (4,40)

21.00: (5,80) Barnli (3,90) Totenhem (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiMančester SitiMančester JunajtedPremijer ligaVest HemFulamKristal Palas

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara