Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Kavani odbio “brdo ponuda” pre Junajteda, agent Erera realizovao transfer

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 23:35

Matador sada ne može da dočeka da debituje u dresu Crvenih đavola

Atletiko Madrid, Juventus, Real Madrid, Barselona, Benfika… Svi oni su u nekom trenutku ovog leta hteli Edinsona Kavanija u svojim redovima, ali Matador je u pravoj drami poslednjeg dana ipak izabrao da karijeru nastavi u – Mančester junajtedu.

Na Old Trafordu dobio je legendarni dres sa brojem “7” koji su svojevremeno nosili Džordž Best, Brajan Robson, Erik Kantona, Dejvid Bekam, Kristijano Ronaldo, pa i Anhel di Marija, Memfis Depaj koji su a kasnije “ukleli”.

Izabrane vesti

Četiri dana pošto je potpisao ugovor sa Junajtedom i dalje se ne sleže prašina zbog Kavanijeve odluke da dođe u Mančester i oproba se u Premijer ligi u svojoj 33. godini. Ta odluka je, doduše, bila podmazana ozbiljnom sumom novca i pominje se suma od 11.000.000 evra na ime godišnje plate. Međutim, kako je došlo do saradnje? U medijima se vrti priča da je veliku ulogu u Kavanijevom transferu imao nekadašnji vezista Junajteda Ander Erera.

“Osećam se jako motivisano i želim da što pre počnem da treniram i radim s novim saigračima. Najbolja stvar je u tome što je klub zaista pokazao želju da me dovede. Zato sam i ja bio željan da dođem u Junajtedu. Ideja mi je i bila da potpišem za veliki klub”, rekao je Kavani u prvoj izjavi za zvanični sajt Đavola.

Prema sopstvenom priznanju, pre dolaska u Junajted odbio je “brdo ponuda”.

“Imao sam zaista mnogo opcija, ali nije mi bilo lako da odaberem. Nije ovo dobar momenat za sport i svet. Ali, jako me je privukla mogućnost da igram u Engleskoj i još više da nastupam za Mančester junajted. Dolazak ovde predstavlja veliku motivaciju za mene, jer i dalje imam neverovatnu želju da se takmičim i pružim sve od sebe”, priča Kavani i sipa pohvale:

“Nisam mogao da propustim šansu da igram u Premijer ligi, koja privlači veliko interesovanje. Najbolja liga na svetu u ovom momentu, predstavlja nešto posebno u svetu sporta, a Junajted je globalni brend”.

I Kavani je potvrdio da se pre dolaska u Junajted konsultovao sa Anderom Ererom, ali i Anhelom di Marijom, koji je takođe igrao za Đavole, mada ne s mnogo uspeha…

“Pričali smo dosta o Junajtedu, s obzirom da smo zajedno dugo igrali u PSŽ. Dali su mi jasnu ideju gde dolazim i šta me čeka. Jako cenim Andera, jer je takva osoba koja radi sve što može da pomogne drugima i uvek ulaže taj dodatni trud. Rekao mi je dosta toga o Junajtedu. Pošto sam obavio razgovore s njim, dogovorio sam transfer u Junajted”.



tagovi

Edinson KavaniLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara