©Reuters
©Reuters

Kazahstan nikad bliži Evropskom prvenstvu! Astana slavi Zajnutdinova, obezbeđen baraž za Euro 2024

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 20:03

Selekcija Magomeda Adijeva pobedom nad Belorusijom obezbedila promociju u B Ligu nacija, a utomatski i baraž za plasman na naredno Evropsko prvenstvo

Ovakav sistem takmičenja kakav se igra u Ligi nacija, bez obzira na to što ima i dosta manjkavosti, omogućava i onim malim selekcijama da slave velike pobede. Takav je slučaj bio i večeras u Astani, gde je Kazahtan savladao Belorusiju i obezbedio promociju u Ligu B, ali automatski i baraž za Evropsko prvenstvo prvi put u svojoj istoriji - 2:1 (1:1).

Uspeh nimalo nije za potcenjivanje, ukoliko se zna da je selekcija Magomeda Adijeva prošla u viši rang takmičenja ispred Slovačke, kojoj je večeras pobegla na nedeostižnih sedam bodova udaljenosti. Belorusija će po svemu sudeći u plej-aut kao poslednjeplasirana u grupi 3, mada je očekuje još meč sa Slovačkom u poslednjem kolu.

Izabrane vesti

Heroj bučne publike u Astani bio je vezista CSKA iz Moskve Bahtijar Zajnutdinov koji je odlično reagovao u 79. minutu na asistenciju Abata Ajmbetova. Domaćin je poveo u 29. minutu preko Mihaila Gabiševa, ali su se gosti vratili u igru pogotkom Pavela Savickog u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Kazahstancima se u drugom poluvremenu isplatila velika želja, iako nije bilo mnogo izrazitih prilika. Sve je rešeno u 79. minutu, kada postavljen konačan rezultat meča.

Kazahstan je bio izuzetan u dosadašnjem toku Lige nacija, dva puta je savladao upravo Slovake, a po jednom Belorusiju i Azerbejdžan. Na isti način, plasman u Ligu B i baraž za EP već je obezbedila selekcija Grčke.

LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Grupa 1

20.45: (2,30) Litvanija (3,00) Farska Ostrva (3,50)

20.45: (1,25) Turska (6,25) Luksemburg (11,0)


Grupa 3

Kazahstan - Belorusija 2:1 (1:1)

/Gabišev 29, Zajnutdinov - Savicki 45+3/

20.45: (1,40) Slovačka (4,50) Azerbejdžan (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara