David Strelec u dresu Slovačke protiv Bugarske (©AFP)
David Strelec u dresu Slovačke protiv Bugarske (©AFP)

Kazahstanci maštaju o Evropskom prvenstvu, Slovaci su zato za njih spremili napadača Specije

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.06.22. | 14:16

David Strelec se priključio timu pred meč u Trnavi (ponedeljak, 20.45) u 2. kolu Lige nacija

Fudbaleri Slovačke su trijumfovali u Novom Sadu protiv Belorusije (1:0) na otvaranju C divizije Lige nacija, ali i pored toga je selektor Stefan Tarkovič izvršio korekcije u sastavu. Za preostala tri junska meča pozvao je napadača Specije Davida Streleca i on će biti u konkurenciji za utakmicu sa Kazahstanom (ponedeljak, 20.45) u Trnavi.

Reč je o 21-godišnjem centarforu koji je u Italiji od prošlog leta. Prethodno je nastupao za Slovan iz Bratislave, od kojeg ga je Specija kupila za 1.800.000 evra. Strelec je do sada nastupio 12 puta za nacionalni tim i postigao je dva pogotka.

Izabrane vesti

David će nam doneti alternativu u ofanzivi. Imao je određenih problema, ali ih je sanirao i sada je tu sa nama“, kazao je Tarkovič.

Vezista Slovačke Juraj Kucka je istakao da oseća umor od putovanja iz naše zemlje, ali da to ne bi smelo da se odrazi na večerašnji susret 2. kola Lige nacija.

Sa Kazahstanom očekujemo sličan meč kao onaj u Novom Sadu, dobro smo reagovali na sve čime nas je Belorusija napala. Želim da i sada igramo svojim stilom. Put iz Srbije nam je bio naporan, ali osećamo se dobro. Mislim da smo spremni za Kazahstan“, uverava Kucka.

20.45: (1,28) Slovačka (5,50) Kazahstan (11,0)

Kazahstanci su trenutno prvi na tabeli Grupe 3, pošto su na premijeri savladali Azerbejdžan sa 2:0. Tada je dvostruki strelac bio Abat Ajmbetov, centarfor Astane.

Tako su navijači ove centralnoazijske države došli u situaciju da posle samo tri meseca od kako su strepeli za opstanak u C diviziji Lige nacija mogu da razmišljaju o plasmanu na Evropsko prvenstvo kroz ovo takmičenje. Naime, u martu je Kazahstan igrao baraž za opstanak u trećem rangu, poslednjem koje vodi na kontinentalni turnir, protiv Moldavije. Eliminisao ju je zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca.

Slovaci su i dalje glavni favoriti za osvajanje prvog mesta, ali sada i Kazahstanci imaju o čemu da razmišljaju pred put u Trnavu. Ukoliko nastave seriju dobrih rezultata (ostvarili su tri pobede na poslednja četiri meča), te ostanu neporaženi u Slovačkoj, izbiće odjednom u prvi plan i povećaće sebi šanse da se po prvi put u istoriji nađu na nekom velikom takmičenju. Kvalifikacije za Mundijal u Kataru je okončala kao najslabiji tim u grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i BiH, bez ijedne pobede i sa samo tri osvojena boda.

Slovačka je takođe u dobroj formi, izgubila je samo jednu od poslednjih šest utakmica. Ostvarila je u tom periodu tri pobede i dva remija, a samo je Norveška bila bolja u prijateljskom meču sa 2:0. U kvalifikacijama za Mundijal je Tarkovičev tim bio treći u grupi, iza Hrvatske i Rusije.

Večerašnji susret će biti prvi između Slovačke i Kazahstana. Nikada do sada im se putevi nisu ukrstili.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 2. KOLO

Grupa 3

Ponedeljak

20.45: (2,95) Belorusija (2,95) Azerbejdžan (2,65)

20.45: (1,28) Slovačka (5,50) Kazahstan (11,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Slovačkereprezantacija SlovačkeReprezentacija KazahstanaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara