""
""

Kec? Što da ne...

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.17. | 15:50

Derbi Haife - Hapoel u boljem raspoloženju

Ulogu pratioca Hapoel Ber Ševe od Makabija iz Tel Aviva polako, ali sigurno preuzima Hapoel Haifa koja na "zatvaranju" 12. runde izraelskog šampionata ima dobru priliku da bodovno stane uz rame aktuelnom šampionu.

Izabrane vesti

Pomalo čudno, Makabi Haifa stiže na megdan gradskom rivalu sa oreolom favorita, uprkos tome što u poslednje vreme ne pruža partije ni približno očekivanjima. Sa druge strane, Hapoel je pokazao da može da bude i te kako ozbiljan takmac u konkurenciji za tron - ili bar izlazak na evro scenu - pa ne bi bilo nerezonski pokušati sa jedinicom, naročito ako se uzme u obzir da množi ulog gotovo trostruko!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:00 2907 IZR 1 Hapoel Haifa - Maccabi Haifa ki 1 2,75

Ne treba izostaviti činjenicu da je Makabi Haifa u avgustu demontirala večerašnjeg rivala u kupu rezultatom 4:1, ali velike "zasluge" za ovakav scenario idu na dušu Rasmusu Sjostetu. Nepromišljenim potezom u trećem minutu, švedski internacionalac je zaradio direktan crveni karton i na taj način uručio saigračima bele zastavice... Bila je to snažna osveta za poraz iz ligaškog dela, kada je Hapoel u prethodnom okršaju naneo Makabiju jedan od ubedljivijih neuspeha prošle sezone (0:3).

Kada je reč o formama, Hapoel se nalazi u boljoj situaciji. Na šest poslednjih zvaničnih utakmica ostvario je četiri pobede, posle kojih je stigao i prvi prvenstveni poraz koji je potom kovertiran nerešenim ishodom u duelu sa Makabijem iz Tel Aviva. 

Na mali gradski derbi, Makabi Haifa dolazi nakon ispadanja u najmasovnijem takmičenju od Hapoel Ber Ševe, a izuzimajući prolaz u četvrtfinalu na penale protiv poslednjeplasirane Hapoel Akre, jedina pobeda na pet minulih susreta upisana je protiv još jednog slabašnog protivnika - Sahina.

Dovoljno razloga da se kec nađe na vašim tiketima...

IZEAEL 1 - 12. KOLO

Subota
Makabi Tel Aviv - Ašdod 1:1 (1:1)
Jehuda Sahin 3:0 (1:0)
Aškelon - Netanja 1:1 (0:1)
Ako - Beitar 1:3 (1:2)

Nedelja
Hapoel Ber Ševa - Šmona 3:1 (2:1)
Hapoel Ranana - Makabi Petah Tikva 0:0

Ponedeljak
20.00: (2,75) Hapoel Haifa (3,10) Makabi Haifa (2,55)

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Hapoel HaifaIzraelMakabi Haifasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara