(Reuters)
(Reuters)

Kejn bi u Barsu i Barsa bi Kejna, ali se plaši da ga ne uhvati "britanski sindrom"

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 15:27

Posle propalog plana povratka Nejmara, napadačke opcije Katalonaca su Haland, Martinez i centarfor Totenhema

Nadala se Barselona da će uspeti da vrati Nejmara koji je u nekoliko navrata izjavio da bi rado ponovo zaigrao na Kamp Nou, ali je ipak stavio potpis na produžetak saradnje sa Pari Sen Žermenom do 2025. godine, pa sada Katalonci moraju da se okrenu drugim pojačanjima u napadu.

Prva meta je Erling Haland. Zna Barsa da trka za mladim Norvežaninom neće biti nimalo laka, ne zbog toga što u klupskoj kasi nema 130.000.000 evra koji bi zadovoljili Borusiju, jer se pare uvek nađu kada je u pitanju kupovina nekog vanserijskog igrača. Već zato što je (pre)više konkurenata.

Izabrane vesti

Ukoliko im to ne pođe za rukom, Katalonci će, prema pisanju Sporta, krenuti u ostvarivanje plana B i dovođenju Lautara Martineza, koji je u međuvremenu promenio agente, ali mu je Barsa i dalje na vrhu liste želja. Znaju na Kamp Nou da bi Argentinac i dalje voleo da dođe, posebno ako Lionel Mesi obnovi ugovor, ipak, naučeni ne samo na primeru Nejmara, svesni su da ništa nije gotovo dok se ne potiše, pa u rezervi imaju još jednu opciju - Herija Kejna.

Navodno su zastupnici fantastičnog Engleza već razgovarali sa ljudima iz Barselone, u koju bi on radije nego u Mančester Junajted. Ipak u katalonskom klubu ne postoji konsenzus oko Kejnovog angažovanja. Niko ne spori njegove kvalitete, ali Katalonci se plaše da li bi se Kejn adaptirao na Španiju, jer istorija uči da je malo Britanaca uspelo da se snađe na Pirinejima.

UTORAK, 22.00: (11,0) LEVANTE (7,00) BARSELONA (1,22)

Podsećanja radi, Barsa gotovo tri decenije, odnosno još od Škota Stivena Arčibalda (1984-1987), Velšanina Lerija Hjuza (1986-1987) i Engleza Gerija Linekera (1986-1989) koji se zadržao najduže, nije ozbiljnije zagledala igrače sa britanskim pasošem, sve do dolaska tada standardnog člana mlađih reprezentativnih kategorija Engleske Markusa Megvejna (2018-2020), koji nije odmakao dalje od B tima, da bi se početkom 2020. vratio na Ostrvo i zaigrao za Notingem Forest.


tagovi

Heri KejnBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara