Hari Kejn i Hjong Min Son (Reuters)
Hari Kejn i Hjong Min Son (Reuters)

Kejn i Son dišu kao jedno: Totenhem propustio šansu da dokusuri Ajntraht, ali ipak preuzeo čelo tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.22. | 23:00

Nemački tim se junački borio u Londonu sa igračem manje, ali nije smogao snage za novi remi, Sporting i drugi put poražen od Marselja

O Totenhemu mogu da se kažu mnoge, ne tako lepe stvari. Da ima gubitnički mentalitet, da ne ume da osvaja trofeje da se nekako prošvercovao u Veliki šestorku engleskog fudbala... Ali jednu stvar ne možete da mu osporite - već godinama unazad šepuri se jednim od najboljih napadačkih dvojaca i tandema evropskog fudbala.

Po ko zna koji put u poslednjih sedam godina koliko igraju zajedno, Hari Kejn i Hjnog Min Son disali su kao jedno. I upravo je ta 16-minutna sekvenca, od 20. do 36. minuta pomogla Totenhemu da u 4. kolu grupne faze Lige šampiona preokrene rezultat protiv Ajntrahta i trasira put ka pobedi koja ga je odvela na lidersku poziciju D grupe - 3:2.

Izabrane vesti

Međutim, londonski klub ne samo da nije uspeo da dokusri rivala koji je od isteka sat vremena igre imao igrača manje... Dozvolio mu je da brojčano desetkovan u 87. minutu smanji zaostatak na 3:2, te ostane igri za bod. Dozvolio mu je i opasan udarac sa kapice šesnaesterca u poslednjim sekunda meča i pokazao zbog čega Antonio Konte iz nedelje u nedelju vapi da mu je za trofeje i konstantnije rezultate neophodno još sijaset pojačanja.

Totenhem do večeras nije postigao gol više od 200 minuta u Ligi šampiona, a onda kao da ga je razjario vodeći gol Daičija Kamade iz 14. Kejn je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih plejmejkera među golgeterima, otvorio svom bratu po razumevanju igre situaciju jedan na jedan sa Kevinom Trapom i Sparsi su se vratili. Bio je to 50 pogodak koji su Kejn i Son nameštali jedan drugom!

Reprezentativac Engleske je potom sam sebi iznudio jedanaesterac koji je pretvorio u svoj 21 pogodak u Ligi šampiona. A vrlo brzo ponovo je bljesnula korejska zvezda - uhvatio je Son tehnički savršen volej, sevnula je levica i Orlovima su krila bila slomljena. Doduše, zalečili su ih u završnici utakmice iako je posle crvenog kartona Tute iz 60. minuta delovalo da povratka nema. Gol Fardija Alidua na asistenciju Marija Gecea ipak je uneo određeni nemir u redove Totenhema. Mogao je da ga uguši upravo Kejn, ali je iz novog penal, u želi da zakuca loptu pod prečku, prebacio konstrukciju.

Propustio je Kejn šansu za 258. gol za Sparse ujedno i prilazak na minus osam najboljem strelcu u istoriji kluba Džimiju Grivsu (266). Neće posle večerašnje pobede Kejn previše žaliti zbog loše izvedenog jedanaesterca jer će rekord svakako ubrzo pasti.

Istovremeno, Sporting je na drugoj strani za 180 minuta fudbala protiv Marselja upropastio savršen učinak iz prva dva kola posle pobeda nad Ajntrahtom i Totenhemom. Pre nedelju dana Olimpik je uništio Lavove na praznom Velodromu, a večeras poprilično rutinski osvojio i Žoze Alvelade - 0:2.

U prvoj utakmici, golmani su došli glave Sportingu. Adan koji je kasnije i isključen je katastrofalno reagovao kod prva dva gola, a rezervista Izrael kod trećeg. Večerašnji poraz ne ide na dušu golmana već timske nediscipline. Gost iz Francuske se okuražio nakon dva ekspresna žuta kartona Rikarda Ešgaja (16. i 19. minut). Mateo Genduzi je doneo vođstvo iz penala, a odbrana domačina neobjašnjivo pukla u 30. minutu kada je prednost duplirao Aleksis Sančez.

Ekipa Igora Tudora je napadala, želela novi poker golova i pravo je čudo kako je Sporting uspeo da ne primi još koji gol do kraja... Naročito kada se zna da je u 60. minutu ostao sa devetoricom na terenu zbog isključenja Pedra Gonsalvesa.

Marselj se posle uvodna dva poraza u potpunosti vratio u život, mada nisu ni Sportingu sve lađe potonule. Lisabonski velikan prvo ide na noge Totenhemu, pa dočekuje Ajntraht, dok tim sa Velodroma gostuje u Nemačkoj pre nego što će biti domaćin Totenhemu.


GRUPA D

Totenhem - Ajntraht 3:2 (3:1)

/Son 20, 36 , Kejn 28 - Kamada 14, Alidu 87/

Sporting - Marselj 0:2 (0:2)

/Genduzi 20pen, Sančez 30/



tagovi

TotenhemHari KejnHjong-Min SonAjntraht FrankfurtMarselj

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara