Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kek: Srbiji želim sve najbolje u Kataru, ali ne i ovde

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 22:46

Selektor Slovenije motivisan pred gostovanje u Beogradu

Porazi na premijeri nove sezone Lige nacija uticali su da Srbija i Slovenija međusobni susret zakazan za sutra od 20.45 dočekaju sa dodatnim razlogom da ostvare pozitivan rezultat i pokažu se u boljem svetlu. Gosti, u srpsku prestonicu dolaze posle duela sa Švedskom u kojem su ostali praznih šaka (0:2) međutim pred susret sa Orlovima ne skrivaju samopouzdanje. Ne libeći se da udeli komplimente rivalu Matjaž Kek, selektor Slovenije, naglasio je da očekuje bolje izdanje nego ono koje su njegovi izabranici prikazali pre dva dana.

Izabrane vesti

"Srećan sam što sam ponovo na jednom od kultnih stadiona evropskog i svetskog fudbala. Pričati o protivniku koji je na Svetskom prvenstvu, ima toliko kvalitetnih pojedinaca i vodi ga tako eminentni stručnjak Dragan Stojković bilo bi besmisleno. Potrebno je da razmišljamo o sebi i da nadogradimo dobro iz meča protiv Švedske", rekao je Kek.

Selektor Sloveije je otkrio da je Leo Štulac van stroja kao i da Blaž Kramer i Timi Maks Elšnik još nisu spremni za utakmicu.

"Biće nekih promena, moraćemo da držimo visok tempo 90 minuta i da se pripremimo za različite verzije postavke rivala. Imao sam priliku da se uverim u svežinu igrača u prethodnoj utakmici. Na Ligu nacija gledam kao takmičenje, ali i mogućnost da se pripremimo za naredne kvalifikacije".

Kek je potom konkretnije govorio o očekivanjima od naredne utakmice.

"Domaćin će pokušati da nadomesti propušteno protiv Norveške, a mi ćemo pokušati da dođemo do pozitivnog rezultata, tako da ne očekujem nulu. Srbiji želim sve najbolje na Svetskom prvenstvu, ali ne ovde", rekao je Kek.

Vezista Jasmin Kurtić rekao je da svi ekipi Slovenije znaju šta im jezadatak u Beogradu.

"Imali smo malo vremena da se pripremimo za meč, ali sa druge strane je dobro ostaviti meč sa Švedskom iza sebe. Sutra je novi izazov, nova velika ekipa i daćemo sve od sebe. Ako nam se ukažu dve ili tri šanse, kao protiv Švedske, moramo da ih iskoristimo", rekao je Kurtić i prokomentarisao to što Dušan Vlahović zbog zdravstvenih problema nije u prilici da pomogne Orlovima:

"Srbija ima vrhunske napadače, nije velika razlika da li će Vlahović igrati ili ne. Spremni smo za sve vrste napadača, ali njihovi su zaista vrhunski."


tagovi

Matjaž KekFudbalska reprezentacija Slovenijefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara