Kolarov je „ubica“ na terenu, ali ima nešto i van terena što će ga oterati iz Rome

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.02.20. | 18:12

Pored tenzija sa navijačima, juče je imao i prepirku sa saigračem

Aleksandar Kolarov je juče bio jedan od ključnih igrača Rome u pobedi nad Lećeom od 4:0 kojem je prekinuta crna serija poraza. Srbin je pružio sjajnu partiju. Namestio je gol Džeku, a u 80. minutu uhvatio sprint sa svoje polovine koji je krunisao golom. Srbin je jedini defanzivac u „ligama petice“ koji je u poslednje dve sezone dao makar po pet golova u prvenstvu.

„Kolarov je ubica na terenu, ali je sporan. U junu adio?“, piše Gazeta delo Sport o situaciji srpskog defanzivac u Romi.

Izabrane vesti

Problem nisu golovi već odnos navijača prema Kolarovu, ali i još neki detalji za koje je sam kriv. Kada je juče dao gol, Kolarov je izviždan od strane Rominih navijača. Otkako je došao u klub, Kolarov je hladno primljen kod navijača. Delom i zbog toga što je nekada igrao za Lacio. Posle nekoliko meseci je ispalio izjavu kojom je raspalio tenzije.
„Navijači moraju da budu svesni toga da oni ne znaju mnogo o fudbalu“, rekao je Kolarov u novembru 2018.

Od tada nije po ukusu većine Rominih navijača. A odmogao mu je i njegov karakterističan prkosni stav. Tenzije su eskalirale posle prošlogodišnjeg debakla protiv Fiorentine (1:7) kada je Kolarov na prozivke navijača uzvratio psovkom. Potom mu je kuća išarana skandaloznim grafitima. Pokušao je da izgladi odnose kada se posle gola protiv Kjeva poklonio navijačima, ali nije uspeo. Na meču protiv Porta u Ligi šampiona ga je dočekao uvredljiv transapent na južnoj tribini. Netrpeljivost je od tada samo tinjala, a ponovo je buknula u nedavnom porazu od Bolonje.

Navijači su vređali igrače zbog slabih rezultata, a Kolarovu su zviždali prilikom svakog kontakta sa loptom. Posle meča im je odgovorio ironičnim gestom i dodatno ih razbesneo. Klub ga je finansijski kaznio zbog toga, pokušao da smiri tenzije, ali je granica opet pređena. Juče su mu opet zviždali i evidentno je da se to neće promeniti. Ima tu i fudbalskih razloga zbog kojih Kolarov ne može da očekuje veliku podršku. Uprkos sjajnom ofanzivnom učinku, često je bio među najslabijim karikama Rominog defanzivnog lanca. Ponekad i isključivi krivac za primljene golove. Nedavno protiv Bolonje nije mogao da sačuva Orsolinija, a juče je u prvom poluvremenu na granici prelazne ocene. 

Dodatno je sebi otežao verbalnim sukobom sa saigračem Henrikom Mhitarjanom kojem je zamerio na kretanju i nekim pasovima. Morao je da ga smiruje pomoćnik Nunjo Kampoš koji ga je na poluvremenu savetovao da se posveti samo fudbalu i terenu. Posle meča je u prolazu dok je Mhitarjan davao izjavo ironično poručio: ’Bolje da ja pričam za medije’ i prošao dalje.

Mediji pišu da je Kolarov bitan igrač za Romu, da je za neke stvari primer saigračima jer uvek prvi dolazi na treninge, ali da mu je budućnost u klubu neizvesna. Iako ga lideri u svlačionici poput Džeka podržavaju, iako je i uprava zadovoljna sa njim što je pokazala nedavnom produžetkom ugovora do leta 2021. godine, rastanak u junu je sve bliži. Ovakva situacija je neodrživa dok tribina zviždi sopstvenom igraču. A edvidentno je da se to neće promeniti. Niti sam Kolarov pokazuje znake da želi pomirenje.

Kao moguća destinacija srpskog defanzivfca se pominje Bolonja. Tamo je trener Siniša Mihajlović koji mu je idol iz dečačakih dana, a uz male turbulencije su imali i dobro saradnju u reprezentaciji Srbije. Takođe, direktor kluba je Valter Sabatini koji ga je doveo iz OFK Beograda u Lacio i dobro se poznaju. Roma se i organizaciono nalazi na prekretnici, čeka se promena vlasnika i promena rukovodećeg aparata pa bi meki iskusni igrači poput Kolarova svakako mogli da postanu višak na kraju sezone. 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara