Radost Kelna (©AFP)
Radost Kelna (©AFP)

Keln se tresao pred Česima dok se nije ukazao Hrvat i katapultirao ga na vrh Partizanove grupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.22. | 22:57

Dejan Ljubičić heroj - 4:2

Totalna ludnica u Partizanovoj grupi. Nema autsajdera, nema ni izrazitih favorita. Svako ko je pomislio da Slovacko nema šta da traži, da ne može da se bori za prolaz - grdno se prevario. Ključaće do poslednjeg kola, a Česi bi umnogome mogli da kroje konačan poredak. Umalo se Keln opekao, strepeo je i drhtao, i slavio momka koji je dobio ime po legendardnom Dejanu Savićeviću! Austrijski reprezentativac hrvatskih korena, Dejan Ljubičić, katapultirao je Keln na čelo grupe - 4:2 (2:2).

Razdvojili su se putevi braći Dejanu i Robert Ljubičiću kojima je otac imena dao po ikonama Zvezdine zlatne generacije. Jednog je put naveo u Zagreb, adresa - Maksimir. Da sa Dinamom zavodi strahovladu u hrvatskom fudbalu i kreira senzacije u Ligi šampiona. Dejan je daleko od društva najoljih, ali bi blistavim partijama na međunarodnoj sceni mogao da kupi kartu u jednom smeru za Ligu šampiona. Taj korak je u izmaglici, ono što je opipljivo jeste zvanje heroja na Rajn Energi stadionu ove noći. Potpisao je prvu pobedu Jarčeva od povratka u Evropu, koju nisu videli od pogotka Slavoljuba Srnića na “Marakani” vrednog evropskog proleća.

Izabrane vesti

Razgalio je Dejan Ljubičić navijače Kelna, vratio je ton na tribine i ukinuo strepnju. Odneta je u dva poteza, Slovacko snage za novi povratak i anuliranje još dva gola zaostatka. Hladnokrvan je bio hrvatski vezista kada je prišao kreču, izveo je penal kao na treningu, kao dastadion ne podrhtava - golman u jednu, lopta u drugu stranu. A, onda i - šah-mat. Ono što najbolje radi... Pratio je akciju, ubacio se iz drugog plana i iz peterca je prosledio u mrežu. Veliko slavlje domaćina moglo je da otpočne! 

Kelnu nije fokus na Ligi konferencije, iako je ne igraju često. Pokazali su to i potezom da utakmicu sa češkim predstavnikom započnu sa svega tri standarna igrača. Jedan je bio upravo Dejan Ljubičić. Posle trijumfa i izbiljanja na vrh možda će i promeniti mišljenje, možda će baciti karte na Ligu konferencije i ozbiljnije je shvatiti. Imaju i više nego dovoljan razlog da naprave zaokret, da promene kurs. Ali, do nokaut faze neće se prošetati, mogli su to da vide i večeras protiv limituiranog tima koji se nikoga i ničega ne boji. 

Uništili su Nemci rivala u vazduhu, skok-igrom su raznosili odbranu Slovackog. Dva kornera - dva gola. Sargis Adamjan i Florijan Dijec su se ovajdili o užasno branjenje prekida gostiju. Imao je Dejan Ljubičić pred kraj prvog poluvremena kolosalnu šansu, mogao je da dokusuri Slovacko. Pucao je pravo u golmana. Ide na njegovu dušu drama, ali u finišu je stiglo iskupljenje. Nije moglo slađe. 

Povučena ručna nije se obila o glavu Kelnu, ali jeste izazvala paniku. Dobrih dvadesetak minuta Slovacko je sejalo strah, drhtao je nemački klub kad god bi Česi prešli pola, a sve je krenulo od Jana Kalabiške. Promešao je Milan Petržela odbranu domaćina, blokiran je njegov pokušaj, ali je lopta idealno sela Janu Kalabiški, strelcu dva gola u duelu sa Partizanom. A, onda... 

Izvelo je Slovacko u Nemačkoj blickrig! 

Kalabiška je zastrašio Kelnovu odbranu, nastala je pometnja. Nije se znalo ko koga preuzima, ko koga čuva. Panični pokušaji da se izbije lopta za vreme opsade gola nisu uspeli, usledio je novi projektil. Pocepao je mrežu i Milan Petržela. Zastala je tada knedla u grlu Štefanu Baumgartu, gledao je strateg Kelna kako se igra njegovog tima raspada. 

I malo je nedostajalo da bude potop. Katastrofa. Da Nemci sanjaju Jana Kalabišku. Sa igračem na leđima je iz izgledne pozicije oipalio direktno u Marvina Švabea i sve se okrenulo, namestilo se vezisti hrvatskih korena da ima evropsku noć za pamćenje.

LIGA KONFERENCIJE – 2. KOLO


Grupa D

Keln - Slovacko 4:2 (2:0)

/Adamjan 10, Dijec 42, Ljubičić 65pen, 74 - Kalabiška 49, Petržela 52/

Partizan - Nica 1:1 (0:1)

/Dijabate 60 - Labord 2/



tagovi

KelnSlovackoLiga konferencijeDejan Ljubičić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara