Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Kempes savetuje Mesija da ne ide u Barsu: Nije zdravo, klub se još sastavlja posle njegovog odlaska

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.23. | 19:03

Živa legenda svetskog fudbala smatra da njegov sunarodnik treba da ostane u PSŽ

Poslednjih dana ponovo su se razgorele spekulacije o mogućem povratku Lionela Mesija u Barselonu posle navodnih tvrdnji izvora u Francuskoj da se nije dogovorio sa PSŽ oko produženja saradnje.

Dok bi verovatno brojni navijači Barselone jedva dočekali da ponovo vide Mesija u Kataloniji, njegov sunarodnik i fudbalski as Mario Kempes smatra da bi to bilo pogrešno na mnogo nivoa. Pre svega za osvajača Mundijala sa Argentinom, pošto je atmosfera u klubu daleko od dobre.

Izabrane vesti

”Iskreno mislim da ne bi bilo zdravo za Mesija da se vrati u Barselonu. Bilo bi mu bolje da ostane u Francuskoj i sa mirom u glavi dočeka sledeći Mundijal. Barselonini ciljevi su drugačiji danas, nego u vreme kada je on igrao tamo. Klub se i dalje sastavlja posle njegovog odlaska, unutar sistema je mnogo problema koji i dalje opterećuju sve. Ako mogu da budem sebičan i kažem, za Argentinu bi najbolje bilo da ostane u PSŽ. Njegovo fizičko i psihičko stanje je jako važno i sigurno će biti u boljem momentu ako ostane u PSŽ, nego kada bi se vratio u Barselonu”, smatra Kempes.

Čuveni Matador smatra da bi Mesi eventualnu odluku da ostane u Parizu najviše zasnivao na ideji da osvoji Ligu šampiona.

”Na nivou Francuske PSŽ nema nikakvih problema, može da ostane bez trofeja u Kupu i neće se ništa desiti. Ligu 1 PSŽ uzima peške. Zbog toga kažem da je mentalno zdravlje najbitnije, jer treba da razmišlja o sledećem Mundijalu, da ostane miran u glavi i fizički se oseća što bolje. Zbog toga je Francuska idealno mesto za njega”

Navijači u Francuskoj nedavno su zviždali Mesiju, što Kempes vidi kao pozitivnu stvar.

”To je normalno kada igraš u zemlji koju si pobedio u finalu Svetskog prvenstva. Mesi je velika figura, verujem da ljude u Francuskoj još boli što je njihov tim ostao bez trofeja”.

 


tagovi

Lionel MesiMario KempesPari Sen ŽermenBarselona

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara