Kepa Arizabalaga (Foto: ©Reuters)
Kepa Arizabalaga (Foto: ©Reuters)

Kepa blizu Napolija, Čelsi plaća 75 odsto plate

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.07.22. | 15:16

Ostaje da se dva kluba dogovore oko isplate bonusa u vrednosti od 3.000.000 evra

Imao je Kepa Arizabalaga i svetlih trenutaka na Stamford Bridžu, ali je njegov četvorogodišnji boravak u zapadnom Londonu bio košmar. Ipak, uskoro bi mogao da se okonča. Makar privremeno. Golman Čelsija blizu je Napolija, javlja Đanluka di Marcio.

Italijanski i engleski klub postigli su dogovor o “suvoj” jednogodišnjoj pozajmici tokom koje je Čelsi pristao da plaća tri četvrtine Kepine plate. Ipak, da bi posao bio zaključen, moraće dva kluba da se dogovore oko isplate bonusa.

Izabrane vesti

Čelsi navodno želi dva bonusa od po 1.500.000 evra, što Napoli nije spreman da plati, te će agent nekadašnjeg golmana Bilbaa pregovarati sa čelnicima londonskog kluba da smanje zahteve. Kako bilo, optimizam raste na stadionu Dijego Armando Maradona po pitanju transfera, dodaje Di Marcio.

Gol Napolija je prošle sezone u Seriji A branio David Ospina, uspeo je Kolumbijac na 13 od 31 utakmice da sačuva mrežu u prvenstvu, ali su u klubu odlučili da u narednim sezonama ukažu poverenje osam godina mlađem Aleksu Meretu. Pregovori o produžetku ugovora do leta 2027. godine uveliko su u toku, ali italijanski čuvar mreže prema navodima Di Marcija želi da sazna ko će mu biti konkurencija na golu pre nego što donese konačnu odluku.

Čelsi je Arizabalagu pre četiri godine platio Bilbau okruglo 80.000.000 evra, ali baskijski čuvar mreže nikada nije opravdao uložen novac. Za londonski klub je do sada branio na 123 utakmice u svim takmičenjima.


tagovi

Kepa ArizabalagaNapoliLetnji prelazni rok 2022TransferiČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara