Dušan Kerkez (©MN Press)
Dušan Kerkez (©MN Press)

Kerkez: Mislimo samo na teren, Partizan se neće tek tako predati u borbi za drugo mesto

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.04.23. | 17:07

"Na nama je da odigramo najbolje moguće i da se nadamo pozitivnom rezultatu", ističe trener Čukaričkog pred nastavak prekinute utakmice

Duel Čukaričkog i Partizana iz 30. kola Mozzart Bet Superlige, započet još 11. aprila, konačno će biti nastavljen u četvrtak od 17.15 časova. Pravila nalažu da utakmica bude nastavljena od trenutka prekida, što znači da će se igrati od 22. minuta, a ekipe će biti u istim postavama, sa istim igračima na klupi. I službena lica će biti kao prvobitno, što znači da će ulogu glavnog sudije imati Milan Mitić.

Podsetimo, meč je prekinut pri rezultatu 0:0 zbog divljanja gostujućih navijača, koji su bacali baklje i stolice na teren. U međuvremenu je Čukarički tražio da im se upišu tri boda jer su gosti ti koji su insistirali da utakmica ne bude nastavljena iako su ispunjeni zahtevi sudije za pražnjenjem istočne tribine. U jednom trenutku je i delovalo da će akteri ponovo na teren, ali je, ipak, usledio prekid...

Izabrane vesti

"Iskreno, ovo je nešto novo i za mene kao trenera. Ali, pre svega želim da kažem da mi je izuzetno drago što ćemo igrati utakmicu protiv Partizana. Desilo se to što se desilo, sada je i priprema derbi meča malo drugačija. Ovoga puta, najbitnija je psiha. Ali, na nama je da se spremamo kao i za prethodni duel. Imali smo dva dana slobodno za Uskršnje praznike, momci su se osvežili. Biće meč protiv Partizana težak, baš kao i onaj koji nam predstoji sa istim rivalom u prvom kolu plej-ofa. Uostalom, svaka utakmica do kraja šampionata je vrlo zahtevna, nije to ništa novo u ovoj fazi takmičenja. Kad počne utakmica, sve će biti zaboravljeno", istakao je Dušan Kerkez.

Trener Čukaričkog dodao je da se priprema za sutrašnji duel ne razlikuje mnogo od uobičajenih situacija, bez obzira na to što je ova utakmica već počela.

"I to je vrlo specifičan detalj. Igraćemo manje, posle 21. minuta rezultat je 0:0, ali tako je, kako je. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu".

Ponovio je Kerkez sve što je već pričao o Partizanu u najavi prethodnog susreta.

"Sve što sam već rekao o kvalitetima Partizana i veličini tog kluba uoči prethodnog meča koji je prekinut, važi i sada. Znamo ko nam je rival, znamo kakve pojedince imaju, sa ogromnim individualnim kvalitetom. Poštujemo ih, isto tako imamo dovoljno samopouzdanja i vere u svoje kvalitete. Oni nisu zaboravili da igraju fudbal, igraćemo prsa u prsa, pa neka bolji pobedi".

Činjenica je da će isti igrači nastaviti prekinuti meč, da će na klupi biti isti rezervni igrači...

"Neće biti iznenađenja", našalio se Kerkez i dodao: "Spremamo se za neke nijanse, nema tu neke posebne priče".

Kada bi se igrala nova utakmica, verovatno bi i izbor startnih postava oba trenera bio nešto drugačiji.

"Da se menja protokol, verovatno bi bilo tako. Ali, situacija je drugačija, moramo da se prilagodimo i mi i Partizan. Žao mi je i što će meč biti igran bez prisustva publike. Ovo je meč koji nam određuje hoćemo li u plej-of ući sa treće ili sa četvrte pozicije. Potrudićemo se da odigramo na najboljem mogućem nivou, a posle meča u četvrtak uveče znaćemo da li ćemo prvi naredni protiv crno-belih igrati kod kuće ili u gostima".

I pored svega lošeg što je dovelo do prekida meča, Kerkez je istakao da među akterima dva tima nije bilo nikakvih problema.

"Sve je bilo u sportskom duhu što se tiče dešavanja na terenu, posebno u odnosu između igrača, stručnih štabova. Nije naše da komentarišemo dešavanja na tribinama, već da se koncentrišemo na fudbal. Ponavljam, na nama je da odigramo najbolje moguće i da se nadamo pozitivnom rezultatu. Partizan se neće sigurno tek tako predati u borbi za drugo mesto, očekuje nas još mnogo zanimljivih utakmica do kraja prvenstva. To daje draž ovoj sezoni, a iskreno se nadam da će ovako zanimljivo biti i narednih godina. Ne kalkulišemo, nemamo ni prostora za to. Protiv svakog tima ćemo ići na pobedi. Da li će naša dobra igra biti dovoljna za to, videćemo. Verujem u svoj tim, verujem u ove momke, ako zaslužimo, pobedićemo".

Oba trenera imaju pravo da izvrše izmene već na startu nastavka meča 30. kola, započetog još 11. aprila.

"To su taktičke stvari. Ne verujem da će baš na početku menjati bilo ko, iako i protivnički trener ima izuzetan izbor igrača. Da li će to činiti odmah, na poluvremenu ili kasnije, videćemo već. Isto je i sa odlukama našeg stručnog štaba".

U plej-ofu četiri najbolje plasirana tima igraće međusobno već u prva tri kola. Tada bi mnogo toga moglo da bude rešeno.

"Moglo bi, ali i ne mora da bude tako. Direktor Matijašević je istakao da nema logike da najbolje plasirani igraju odmah međusobno u prva tri kola, apsolutno se slažem sa njim. Ali, i tome moramo da se prilagodimo. Ima vremena da se i taj sistem takmičenja promeni, ove sezone je ovako kako je. Znamo šta nam je cilj i za to se spremamo. Moramo protiv svakog rivala da budemo dobri da bismo ostvarili ono što želimo", zaključio je Kerkez.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaČukaričkiFK PartizanDušan Kerkez

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara