Dušan Kerkez (©MN Press)
Dušan Kerkez (©MN Press)

Kerkez ne dozvoljava euforiju na Banovom brdu: Ove sezone interesuje nas samo rezultat, nema opuštanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 17:20

Čukaričkom posle dve uzastopne pobede nad Partizanom slede tri gostovanja

S dve pobede protiv Partizana u četiri dana, Čukarički se vratio na drugo mesto Mozzart Bet Superlige. Trenutno je na tri boda više od TSC-a i osam od crno-belih, odnosno u najboljoj poziciji da sledeće sezone igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Maštaju na Banovom brdu o velikom evropskom izazovu, ali i čvrsto stoje na zemlji, svesni da ih čeka još dosta posla u preostalih šest utakmica, kao i u Kupu Srbije, u kom pokušavaju da ponove uspeh iz sezone 2014/2015, kada su osvojili trofej.

Baš zbog ambicioznih ciljeva koje je klub postavio, trener Dušan Kerkez ne dozvoljava euforiju u svlačionici nakon dve velike pobede.

Izabrane vesti

"Čestitam mojim momcima, ali u fudbal se sve brzo zaboravlja. U četvrtak nas očekuje vrlo važna utakmica, na gostovanju odličnom TSC-u u Bačkoj Topoli. Ukupno, imamo još šest utakmica u plej-ofu, plus takmičenje u Kupu Srbije, svaka je bitna u borbi da ispunimo naše ciljeve. Nema opuštanja. Znamo ko su nam konkurenti u toj borbi, tu su TSC, Partizan, Vojvodina... U ovom trenutku mi odlučujemo, ali moramo i u četvrtak protiv TSC-a, potom u nedelju protiv Crvene zvezde, pa i sve naredne utakmice da odigramo na visokom nivou. Za ovo smo se spremali, iako smo od početka sezone imali dosta oscilacija. Sada smo se 'namestili', treba samo da nastavimo ovako", upozorio je Kerkez.

Čukarički je trenutno u seriji od šest vezanih pobeda, a u poslednjih 10 utakmica slavio je čak devet puta, uz poraz od Vojvodine (2:3).

"Trenutno nam je najbitniji rezultat. Čukarički ima vrlo kvalitetne momke, ali na kraju je rezultat ono što nas interesuje u ovoj specifičnoj sezoni koja može mnogo da nam donese".

Osvrnuo se Kerkez i na nedeljni duel sa Partizanom, koji je rešen sjajnim pogotkom kapitena Marka Docića u 42. minutu.

"Očekivali smo drugačiji i agresivniji Partizan, sa nešto izmenjenom startnom postavom u odnosu na prethodni meč i na taj način smo se pripremali. Ponoviću ono što sam govorio pred oba meča, Partizan je kvalitetna ekipa, sa pojedincima koji nisu zaboravili da igraju fudbal. I zaista je mnogo teško protiv njih... Smatram da smo bili prilično zreli. Znamo da oni igraju pod određenim pritiskom, mi opet imamo neku drugu vrstu pritiska. Psiha je ovoga puta, posle prve pobede u četvrtak, bila na našoj strani. U drugom meču je, iskreno, moglo da bude i drugačije, ali u ove dve utakmice pamtiće se rezultat. Bilo je momenata i kad nas je Partizan mučio, ali smo pre svega timski odigrali dobro i sprečili smo rivala da postigne pogodak", istakao je mladi strateg.

Brđane očekuje paklen raspored i tri vezana gostovanja: u četvrtak (18.30) u Bačkoj Topoli domaćin im je TSC-u, u nedelju (17.00) Crvena zvezda, a u sredu, 3. maja (16 časova), u okviru četvrtfinala Kupa Srbije igraju u Surdulici protiv Radnikai. Nekoliko igrača je rovito, ali se Kerkez nada da će se svi uskoro oporaviti.

"Stevanović će biti spreman sigurno za nedelju protiv Crvene zvezde, možda već i za četvrtak. Uskoro će nam se vratiti i golman Popović, koji je protiv Partizana branio povređen, bukvalno sa jednom nogom. Vratio se i Luka Stojanović posle povrede pre tri dana, ovoga puta je ostao na klupi, odlučili smo da ne rizikujemo", objasnio je trener Čukaričkog.


tagovi

ČukaričkiMozzart Bet SuperligaDušan Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara