Kerkez: Teško je kad moraš, Radnički će se spasiti!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 21:11

Trener u stručnom štabu Nišlija Vladimir Đorđević ne može da se načudi penalima koje su skrivili domaći fudbaleri u porazu od Čukaričkog (0:2)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Poklonu se kaže: Hvala! Ne treba, naravno, umanjiti zasluge fudbalera Čukaričkog za izvojevanu pobedu nad Radničkim na Čairu (2:0) u poslednjem meču 28. kola Mozzart Bet Superlige, ali činjenica je da su im domaći fudbaleri nemerljivo olakšali posao častivši ih sa dva penala u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Vratio se tim sa Banovog brda na treće mesto na tabeli, na kome se, još od septembra, nalazio samo nekoliko dana, pred nedavni poraz u Novom Sadu…

"Čestitam mojim igračima na pobedi. Možda nekako deluje rutinski, ali verujte da smo se mnogo ozbiljno pripremali za ovu utakmicu. Ja sam i rekao da je ova ekipa Radničkog pravljena za plej-of, čak i Evropu. Spletom raznih okolnosti su ovde gde jesu. Individualno su jaki, ali su u nekom nokdaunu i teško je onda igrati. Mi smo u pozitivnom zanosu koji nam daje samopouzdanje, lakše je igrati kad se borite za Evropu, nego za opstanak. Kad se sve sagleda, zasluženo smo pobedili, igrali onako kako smo se dogovorili. Na iskustvo smo priveli meč kraju. Teško je kad znate sve prethodne rezultate i onda prosto morate, jer imamo ciljeve koje želimo da ispunimo. Želim Radničkom da se izdigne iz ove situacije, moraće da zapnu, ali ne mislim da će biti u opasnosti", poručio je Dušan Kerkez na pres konferenciji nakon utakmice.

Akumlirala se negativna energija oko ekipe Radničkog, igrači su sa terena ispraćeni uz puno pogrdnih povika sa svih tribina, čak uz prepucavanje sa pojedinim simpatizerima. Šef stručnog štaba Dragan Šarac, zbog četiri žuta kartona, nije imao pravo da vodi ekipu sa klupe, pa ni da prisustvuje konferenciji za medije, već je komentar dao jedan od njegovih pomoćnika Vladimir Đorđević:

"Čestitam Čukaričkom na zasluženoj pobedi. Mi danas nismo izgledali kao ozbiljan ekipa, prosto je neshvatljivo šta nam se dešavalo, takva dva penala da skrivimo. Imali smo neki plan igre, da čvrsto držimo nulu, ali posle onakvih kikseva šta reći. Najviše smo se pribojavali gostiju po bokovima, ali, opet kažem, neshvatljiv jedanaesterac prvi, posle i drugi u poslednjoj sekundi poluvremena, kada koncentracija treba da bude na maksimumu. Šef srtuke je izvršio par izmena, ali nisu nam donele boljitak. Sledi nam grčevita borba za opstanak i mukotrpan rad. Lako biti neće", kazao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i internacionalac u Brazilu.

I jedne i druge naredne obaveze čekaju već u četvrtak. Radnički odlazi kod imenjaka u Kragujevac, a Čuka ide na drugo vezano gostovanje, u Ivanjicu.


tagovi

Dušan Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara