©Starsport
©Starsport

Kerkez zadovoljan bodovima, Joksimović hrabrom igrom

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 22:45

Stratezi izvukli pozitivne segmente iz njihovih perspektiva

Loši vremenski uslovi i raskvašen teren nisu smetali fudbalerima kragujevačkog Radničkog 1923 i Čukaričkog da malobrojnoj publici na stadionu „Čika Dača“ priušte jednu sasvim zadovoljavajuću fudbalsku predstavu u skadu sa najvišim superligaškim standardima. Lovorike je pobrao na papiru kvalitetniji tim, iako su Kragujevčani pružili junački otpor i ne bi bilo nezasluženo da su na kraju izvukli barem bod.

Minule jeseni Čukarički se na „Čika Dači“ spašavao poraza, a danas je uz dosta napora uspeo da dođe do sva tri boda (2:1). Zbog toga i ne čudi izraz velikog olakšanja na licu stratega Brđana Dušana Kerkeza posle uspešno prebrođenog gostovanja u prestonici Šumadije.

Izabrane vesti

Gostovanja u Kragujevcu oduvek su imala specifičnu težinu za nas. Radnički je ekipa protiv koje nije lako doći do bodova. Jako cenim rad mog kolege Joksimovića i način na koji Radnički igra pod njegovom komandom. Što se nas tiče, mislim da smo od prvog minuta znali šta hoćemo. U prvom poluvremenu nam je falio završni pas, slabo smo napadali dubinu između protivničkih linija, tako da igrači sa loptom nisu imali pravih rešenja. To smo delimično uspeli da korigujemo tek početkom drugog poluvremena. Evidentno je da kada dobro odrađujemo timski presing, onda lakše dolazimo do povoljnih situacija pred protivničkim golom. Ono što mi se nije svidelo na današnjoj utakmici, to je panika u određenim momentima, naročito prilikom prekida. Ipak, najvažnije je da smo upisali nove bodove i ostali na pobedničkom kursu“, ocenio je Kerkez u analizi utakmice.

U Radničkom svakako ne mogu da budu zadovoljni rezultatom današnje utakmice i činjenicom da su sezonu otvorili sa dva poraza, ali pristup i hrabra igru koju su izabranici trenera Dejana Joksimovića prikazali u duelu sa srpskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu Evrope zaslužuju svaku pohvalu.

Mislim da smo pokazali određenu reakciju u odnosu na prethodnu utakmicu u Novom Pazaru. Odigrali smo prilično hrabro protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u prvenstvu, izašli prilično visoko i naterali je da visokim loptama traži Badamosija. Evidentno je da smo povratili određenu dozu samopouzdanja i da smo više kontrolisali situaciju na terenu kada smo imali loptu u svom posedu. Možda nam je falilo malo više konkretnosti u završnoj trećini terena, ali radićemo na tome u narednom periodu. Jedini segment igre kojim nisam zadovoljan, to je defanzivni prekid. Od četiri gola koliko smo primili u prva dva kola, tri su bila posle prekida. Jasno je da to moramo da popravimo, kako nam se takve situacije ne bi dešavale u narednim utakmicama“, naglašava Joksimović.

Duel protiv Čukaričkog prvi je u nizu teških izazova koji Kragujevčane očekuju sve do reprezentativne pauze sredinom septembra. Već narednog vikenda Crveni putuju na megdan vicešampionu države TSC-u, zatim na „Čika Daču“ stiže Partizan, a ovaj pakleni ciklus utakmica četa trenera Dejana Joksimovića završava sa dva uzastopna gostovanja, imenjaku iz Niša i novosadskoj Vojvodini.

Današnja utakmica pokazala nam je da i te kako možemo biti konkurentni najkvalitetnijim ekipama u ligi. Očekujem da već u narednoj utakmici protiv TSC-a napravimo određeni iskorak i u rezultatskom smislu“, dodao je šef struke kragujevačkog superligaša.



tagovi

ČukaričkiRadnički KragujevacDušan KerkezDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara