©MN Press
©MN Press

Kežman za Mozzart Sport: Izmišljene izjave, za Sergeja se interesuju klubovi iz Italije i inostranstva

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 13:42

Poznati agent tvrdi da još ništa nije odabrano niti odlučeno

Sergej Milinković Savić igra sezonu karijere u Laciju i čini se da je ovo leto taj dugo čekani momenat kada će da pređe na nivo više i da dres rimskog kluba zameni za dres nekog od evropskih velikana.

Samim tim je i normalno da se svetski mediji bave njegovom karijerom na dnevnom nivou i spekulišu o budućnosti i novoj sredini. Nije tajna da Sergeja žele italijanski velikani Juventus, Milan, Inter, da se raspituju i engleski klubovi, PSŽ... Ali trenutno nije ništa odlučeno ili odabrano, kaže u razgovoru za Mozzart sport agent srpskog reprezentativca Mateja Kežman.

Izabrane vesti

Proslavljeni golgeter demantuje navodne izjave koje su sinoć krenule iz francuskih medija u kojima on navodno tvrdi da je Sergej izabrao Mančester i da želi u Junajted.

"Stvarno sam ljut. Nigde nisam dao izjavu tri meseca, ne znam ni koji je to portal, ni koji novinar. Izmislili su mi izjave. To je nepoštovanje Lacija, Sergeja, mene.... Sramota za novinarsku profesiju. Nije istina da je Sergej rekao da želi u Mančester niti da smo u pregovorima sa drugim klubovima", kaže Mateja Kežman.

Srpski agent je prethodnih nedelja boravio u Rimu i Italiji ali kaže da nikakve krupne odluke nisu donesene i da ništa nije odlučeno o budućnosti Milinković Savića.

"Najvažnije je da je Sergej srećan i da dobro igra. A igra sezonu karijere što se može videti i po učinku. Ima dvocifren učinak golova i asistencija što je sjajan bilans za veznog igrača. Potpuno je sazreo kao igrač i jedan je od najdominantnijih fudbalera u Seriji A. Postoji interesovanje velikih klubova i iz Italije i iz inostranstva ali sada je usresređen na finiš sezone u Laciju. Videćemo kada se sezona završi, sešćemo za sto sa ljudima iz Lacija. Ima ugovor do 2024. godine", rekao nam je Kežman.

Milinković Savić je član Lacija od 2015. godine i za to vreme je odigrao blizu 300 utakmica za Nebeskoplave i postigao 57 golova. Trenutno ga smatraju najboljim veznim igračem u ligi. Debitovao je kod Stefana Piolija i od tada je uz Ćira Imobilea najbolji igrač kluba i skrenuo je pažnju mnogih većih klubova. Gazda Lacija Klaudio Lotito je godinama odbijao da pregovara o njegovoj prodaji isitičući nerazumne cene od oko 100.000.000 evra za obeštećenje kojima je rasterivao potencijalne kupce.

Čini se da posle ove sezone u kojoj je Srbin zabeležio 10 golova i 11 asistencija, Lotito i Lacio ipak neće uspeti da ga zadrže. Pogotovo što bi igrač ušao u pretposlednju godinu ugovora i izbio Lotitu pregovaračke adute iz ruku. Italijanski mediji spekulišu da će gazda Lacija ovog leta ipak pristati da proda Srbina ako mu neko ponudi oko 70.000.0000 evra.


tagovi

Mateja KežmanSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara