Dario Benedeto i Huan Karlos Arse u raspravi (AFP)
Dario Benedeto i Huan Karlos Arse u raspravi (AFP)

Kik-boks na Bombonjeri: Bokin bek šutnut u glavu, Benedeto spustio Bolivijce na zemlju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 02:35

Gostima dva crvena kartona u Buenos Ajresu, Boka prebolela poraz od Deportivo Kalija iz prve runde Libertadoresa

Nije bilo nimalo prijatno fudbalerima Boke Juniors nakon što su prošle nedelje pretrpeli poraz u premijernom meču grupne faze Kopa Libertadores. Međutim, gigant iz Buenos Ajresa je večerašnjim trijumof nada vicešampionom Bolivije, ekipom Olvejz Redija pokazao da je prebolelo onih 2:0 protiv Deportivo Kalija, te da je rešen da u naredne četiri runde napadne prvo mesto u grupi u kojoj se još nalazi i brazilski Korintijans - 2:0.

Boka je dominirala gotovo čitavih 90 i kusur minuta, a protivnik je u skladu sa imenom kluba bio "uvek spreman", ali ne da napadne protivnički gol jer je utakmicu završio sa 28 posto poseda lopte i bez ijednog udarca u okvir, već za kavgu i pravljenje problema.

Izabrane vesti

Osetila se nemoć Bolivijaca već od rane faze utakmice, Sebaljos je prvi zapretio posle 15-ak minuta igre, a sredinom prvog dela Dario Benedeto naterao Bombonjeru da zaurla. Dovoljan je bio pas upravo Sebaljosa koji je popularnom Pipi otvorio prazan gol.

Frustracija gostiju iz El Alta je rasla, da bi kulminirala u završnici poluvremena. Posle jednog duela sa Rodrigom Ramaljom, levi bek Boke Frank Fabra završio je na zemlji, a fudbaler protivničkog tima je bez zadrške zamahnuo nogom i pogodio Fabru pravo u glavu. Kao u oktagonu kada se kik-bokseri nakon što protivnik padne na zelju, svom snagom i što brže obruše da ga dokusure.

Razbesnelo je to čitav tim Boke koji je pohrlio da se obračuna sa Ramaljom, a prednjačio je mladi Gaston Avila koji je ekspresno srušio krivca na zemlju. Trajala je gužva par minuta, Ramaljo zasluženo dobio direktan crveni karton, dok su žuti podeljeni Avili, Benedetu i Huanu Arseu iz gostujućeg tima.

Dobila je ekipa Sebastijana Batalje brojčanu prednost, ali je u drugo poluvreme morala da uđe bez startnog golmana Avgustina Rosija koji je nakon povrede ustupio mesto 19-godišnjem Leandru Breju iz drugog tima Đenovljana. Tinejdžer nije imao previše posla, ali mu je pripala čast da seniorski debi upiše u južnoameričkoj eliti.

Najbolje šanse za Boku pre nego što je protivnik dokusuren imao je Eduardo Salvio i to u razmaku od samo par desetina sekundi. Nekadašnji fudbaler Benfike i Atletiko Madrida je u 57. minutu dva puta pretio glavom - prvo nakon kornera kada mu je udarac zaustavio Arnaldo Himenez dos Santos, a onda iz otvorene igre kada je lopta okrznula spoljni deo mreže.

Njegova dva pokušaja glavom nisu pronašla metu, ali jeste onaj koji je uputio Benedeto u šestom minutu sudijske nadoknade. Predstavnik Bolivije je u prvom kolu uspeo da sruši Korintijans, ali je razuzdanog gosta popularni Pipa naterao da proguta sedativ.

KOPA LIBERTADORES - 2. KOLO

GRUPA E

Sreda

Boka Juniors - Olvejz Redi 2:0 (1:0)

/Bendeto 25, 90+6/

Četvrtak

02.00: (1,62) Korintijans (3,80) Deportivo Kali (5,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresBoka juniorsOlvejz Redi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara