Kili Gonzales (©Reuters)
Kili Gonzales (©Reuters)

Kili Gonzales i “prijateljski meč“ s River Plejtom

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 23:00

Rosario Sentral stiže na noge jednom od najvećih klubova Argentine, Marselo Galjardo ne može da računa na Santos Borea

Nije mogao Kili Gonzalez da zamisli lepši početak trenerske karijere i prvi meč na klupi Rosario Sentrala posle trijumfa nad Godoj Kruzom (2:1) i nekadašnji reprezentativac Argentine i miljenik nacije nije krio zadovoljstvo zbog uspešnog početka svoje prve avanture u novim vodama.

Ipak, kada su ga novinari u domovini pitali šta očekuje uoči gostovanja River Plejtu (01.15) samo se nasmejao i kratko prokomentarisao: “Biće to prijateljska utakmica“.

Izabrane vesti

Naravno, niko nije poverovao da je Gonzales zaista mislio da će atmosfera biti blagonaklona Rosariju, a pogotovo njemu. Nešto stariji fudbalski poklonici verovatno se sećaju da je posle dečačkih dana u Rosariju Gonzales sezonu 1995/96 proveo u redovima Riverovog ljutog neprijatelja Boke, gde je igrao kraj Dijega Armanda Maradone. I to su Riverovi navijači dobro zapamtili. Zbog toga Gonzales čak ni 25 godina kasnije nije omiljen lik na Monumentalu. Iako se utakmica neće igrati na tom stadionu, već u domu Independijentea pošto je Monumental u fazi rekonstrukcije.

Uoči gostovanja Riveru gde bi Rosario mogao da osvoji važne bodove za plasman u narednu fazu novoformiranog Liga kupa Gonzales nije želeo da otkriva karte, ali se u Argentini uveliko spekuliše da bi mladi šef stručnog štaba mogao da napravi nekoliko promena. Na naslovnicama se vrti ime Fabijana Rinauda, koji se izgleda oporavio od hronične povrede tetiva levog kolena. Problem je u tome što Đino nije igrao prijateljski meč protiv Sentral Kordobe. Realnije je da se u startnoj postavi nađe štoper Hoakin Laso i to umesto ofanzivnog veziste Hoela Lopez Pisana, koji je bio ključni faktor prvog gola protiv Godoja kada je posle kornera omogućio Emanuelu Ohedi da se proslavi. Ulazak Pisana promenio bi i formaciju sa 4-2-1-3 na 5-2-3, gde je ideja prilično jasna – da se ojača defanzivni bedem jer će River ići svim silama napred. Gonzales i dalje ne može da utiče na vezistu Ignasija Fernandeza i nekadašnjeg igrača Mančester Sitija Bruna Zukulinija zbog povreda.

Doduše, River u meč ulazi bez nekadašnjeg centarfora madridskog Atletika Rafaela Santos Borea koji je ostao u izolaciji zbog sumnje da je zaražen virusom korona. Marselo Galjardo praktično je u obavezi da navijačima predstavi potpuno novi izgled tima pošto je u teškom porazu od Banfilda (1:3) River odigrao možda i najlošiju partiju u poslednjih godinu i kusur dana. Strelac utešnog pogotka za River bio je upravo Santos Bore.

River ne pamti po dobrom poslednje gostovanje Rosarija na Monumentalu. Odigralo se pre bezmalo godinu dana, a Rosario je slavio pogotkom iskusnog napadača Lukasa Gambe koji je bio strelac i na debiju u novom takmičenju, a biće i glavna pretnja po gol Franka Armanija u noći između subote i nedelje.

Za kraj, podsetimo se detalja novoformiranog takmičenja s nazivom Liga kup Argentine. Prvenstvo je zamišljeno da se igra po sistemu kupa, u dve faze. Članovi Superlige raspoređeni su u šest grupa, i u svakoj od njih nalaze se po četiri ekipe, a sistem je dvokružan. Posle završetka prve faze, dva najbolje plasiran tima iz svake od grupa formiraće dve nove - šampionske, sa po šest klubova u svakoj, a poslednjeplasirane ekipe po istom sistemu formiraće takođe dve nove grupe, ali u borbi za opstanak. Prvaci dve šampionske grupe igraju meč za titulu nacionalnog šampiona, dok se u borbi za goli život očekuje ispadanje dva najlošije rangirana tima.

ARGENTINA, LIGA KUP - 2. KOLO

Nedelja

Grupa 3

01.15: (1,50) River Plejt (3,90) Rosario Sentral (6,25)



tagovi

Rosario SentralKili GonzalesMarselo GaljardoRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara