Kili Gonzales iz igračkih dana (ⒸReuters)
Kili Gonzales iz igračkih dana (ⒸReuters)

Kili Gonzales je gladan uspeha i želi na vrh tabele

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 22:14

Bivši vezista Valensije i Intera traži novu ubedljivu partiju Rosarija

Čak tri predstavnika ima Argentina u polufinalu Kopa Sudamerikane, a dva su Lanus i Defensa, rivali u grupi Dijego Armando Maradona kupa.

Pomenuti tandem vodeći je posle nepuna dva kola, ali priliku da ih pretekne - ili se makar izjednači sa njima - ima Rosario Sentral, s ambicioznim Kilijem Gonzalesom na klupi, koji u drugom kolu plej-auta dočekuje Union Santa Fe (23.20).

Izabrane vesti

Nekadašnje krilo Valensije i Intera željan je pobeda u svom prvom trenerskom angažmanu, a potvrđuju to izjave posle duela sa Patronatom u prvom kolu. Ubedljivih 4:0 ne zadovoljava apetite "gladnog" 46-godišnjaka rođenog upravo u Rosariju.

"Lanus i Defensa jesu favoriti u grupi zbog svojih partija u Sudamerikani, ali moraju to da potvrde i na terenu. Mi smo uradili veliku stvar u prvoj utakmici, a sada je izazov da to ponovimo ili budemo još bolji. Svakako nam je obaveza da na domaćem terenu igramo napadački i idemo na pobedu", izjavio je Gonzales uoči utakmice sa Union Santa Feom, koji iza sebe ima poraz od Defense (1:3).

Rosario od dolaska novog trenera igra po sistemu "toplo-hladno". Sa nekadašnjim reprezentativcem na klupi ostvarene su tri pobede, jedan remi i tri poraza.

"Moramo da nastavimo da razvijamo našu ideju i stil igre. Pobeda nam je dala mirnih nedelju dana za pripremu ove utakmice", istakao je trener Rosarija.

Što se tiče gostiju, Union je negativnoj seriji od četiri poraza u poslednjih pet utakmica, uz jedan remi. U poslednja dva meča primili su čak osam golova i to na domaćem terenu, pa se najavljuju promene u odbrani, ali u napadu. Očekuje se da trener Huan Manuel Askonzabal u špic pošalje Fernanda Markeza umesto Huana Manuela Garsije.

Istovremeno sa ovom utakmicom, u Grupi B od 23.20 igraju Sentral Kordoba i Velez Sarsfild.

Gost je veliki favort, pošto u 13 mečeva ove sezone ima samo dva poraza, a u Kordobu stiže posle 2:1 protiv Rasinga, ali i u euforiji zbog 3:1 protiv Universidad Katolike kojom je nadoknađen poraz u prvom duelu i izobreno polufinale Kopa Sudamerikana.

S druge strane, Sentral Kordoba je do boda u prvom kolu protiv Godoj Kruza (1:1) stigla iz spornog penala i ima samo jednu pobedu u poslednjim sedam utakmica.

"Dolazimo u najjačem sastavu. Samo ako maksimalno radimo i svakoj utakmici pristupamo ozbiljno, imamo šansu u polufinalu", istakao je Maurisio Pelegrino odbacivši mogućnost da štedi igrače za duel sa Lanusom u polufinalu Kopa Sudamerikane.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, PLEJ-AUT - 2. KOLO

GRUPA A

Subota

Patronato - Aldosivi 0:1 (0:0)

/Andrada 62/

Nedelja

Lanus - Defensa 1:1 (1:1)

/Taler 13 - Merentiel 44/

Ponedeljak

23.30: (2,40) Rosario Central (3,20) Union Santa Fe (2,85)

GRUPA B

Subota

Godoj Kruz - Njuels 0:3 (0:2)

/M. Rodrigez 23, Badaloni ag 36, A. Rodrigez 62/

Nedelja

Estudijantes - Rasing 1:1 (0:1)

/Dijaz 65 - Solari 26/

Ponedeljak

23.30: (3,50) Sentral Kordoba (3,05) Velez (2,15)



tagovi

Kili Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara