Trenutak kada je Menjan udario Ekubana (©Reuters)
Trenutak kada je Menjan udario Ekubana (©Reuters)

Kipti nezadovoljstvo u Đenovi: Menjan mogao da ubije Ekubana, kako to da su uvek VAR odluke protiv nas?!

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 00:47

"Tražim poštovanje za klub i 35.000 navijača na stadionu, baš me zanima da vidim koliko će utakmica suspenzije dobiti Menjan", pita se prvi čovek kluba Alberto Zangriljo

Držao se "Marasi" punih 86 minuta, ali je na kraju ipak Đenova pala u finišu zbog kojeg se digla ogromna prašina. Tek drugi put u istoriji Serije A dvojica golmana su isključena, Olivije Žiru je herojski sačuvao Rosonerima tri boda, dok je domaći sastav ostao da vida rane evidentno nezadovoljan onim što se dešavalo na kraju.

Kako bi zaštitio trenera Alberta Đilardina od eventualnog izliva emocija i moguće suspenzije, pred novinare je izašao prvi čovek kluba Alberto Zangriljo. Kiptio je od besa čovek koga zovu Profesor, nezadovoljan odlukom VAR sobe da prizna gol Kristijana Pulišića, pošto veruje da je njegov klub debelo oštećen u toj situaciji, pogotovo jer je snimak pregledan nekoliko minuta.

Izabrane vesti

"Pred vama sam kako bih tražio poštovanje za klub i 35.000 navijača na stadionu. Alberto (Đilardino) nije ovde, jer bi verovatno dobio suspenziju. Zbog toga ću je ja dobiti, ali nema veze", počeo je Zangriljo i dodao:

"Jasno je svima šta se desilo večeras. Kada postoji osnovana sumnja, uvek se slomi na našim leđima, smešno. Ali, jači smo posle ovakvih stvari i to ćemo pokazati".

O samom golu Pulišića i dugom gledanju VAR snimka...

"Čekali smo nekoliko minuta, rečeno mi je da ništa nije izvesno, ali je prvobitna odluka sudije ostala da važi. U redu, ali čudno mi je kako je svaka odluka VAR sobe protiv nas".

U dubokoj nadoknadi meča prvo je isključen Majk Menjan zbog udaranja Kejleba Ekubana kolenom u grudi i glavu, da bi zatim i Đenovina "jedinica" Đosep Martinez morao ranije napolje zbog starta otvorenim đonom na Junusa Musu.

"Kao doktor, mogu da kažem da je Menjan mogao da ubije Ekubana. Toliko o tome".

Zangriljo je nastavio svoju tiradu o nepoštenom odnosu prema Đenovi, iako je njegov tim ove sezone pobedio Lacio i Romu, te odigrao 2:2 sa Napolijem.

"Kada vidim pun stadion, lakše mi je jer osetim snagu da preživimo u ovom nejednakom svetu gde neki drugi imaju korist od onoga što se dešava na terenu i njihove ideje se nekako uvek usvajaju. Mi smo kao ratnici koji ima ceo bataljon iza njih i svake sedmice dajemo sve od sebe. Imamo razloga da verujemo u našu snagu i da se borimo uvek. Kada igra David protiv Golijata, nalazimo se u svetu gde uvek samo jedan pobeđuje. Nema razloga da sada budem ciničan. Mi u sledećem meču nećemo imati našeg prvog golmana, a baš me zanima da vidim koliko će mečeva suspenzije dobiti Menjan. Za mene je ovo što se dešava kao da igramo dve različite lige".

Posle monologa na televiziji Skaj, Zangriljo je nastavio u istom tonu i za DAZN...

"Nisam besan, samo razočaran jer se ovaj sport uništava. Ono što se desilo u poslednjih pet minuta jasno je svima. Ili smo svi mi kukavice i ovo što ja pričam nema smisla, ili treba realno da analiziramo stvari. Svi smo videli da je Pulišić dotakao loptu rukom, a gol je priznat".

Na ovu konstataciju se iz studija javio nekadašnji sudija, sada konsultant DAZN Luka Mareli rečima da ne postoji jasan dokaz da je Pulišić igrao rukom, na šta je Zangreli odgovorio:

"Hvala za lekciju, tražićemo sledeći put jasniju sliku. Neko sam ko o stvarima sudi objektivno, zato i drugi treba da kažu da je bila ruka i kraj priče. Ovo je stvar zdrave pameti, ali teško je to naći u Italiji".


tagovi

ĐenovaMilanAlberto Zangriljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara