Slavlje fudbalera Danubija (©Reuters)
Slavlje fudbalera Danubija (©Reuters)

Kiša golova u drugoligaškom derbiju Montevidea: Urugvaj pretio s igračem manje, Danubio slavio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.10.21. | 06:00

Četvorostruki šampion države stigao na deobu druge pozicije koja vodi u viši rang

Fudbaleri Albiona nastavljaju s pobedama i jasno je da neće izgleda dati čelnu poziciju na tabeli urugvajske druge lige, ali zato se pravi šou za drugu kartu koja vodi direktno u viši rang.

Fudbaleri Danubija vezali su drugu ligašku pobedu i prišli gradskom rivalu Rasingu na identičan broj bodova, ali uz utakmicu više pošto su u uzbudljivom susretu dobili Urugvaj rezultatom 3:2 (2:0).

Izabrane vesti

Prava kiša golova viđena je u malom gradskom derbiju. Urugvaj je sa igračem manje uspeo da ostane konkurentan, ali su u Danubiju ostali dovoljno prisebni da sačuvaju bar gol prednosti i dođu jako blizu povratka u elitu iz koje su ispali na kraju prošle sezone.

Vatreno je bilo od samog početka meča. Već u 3. minutu Luis Asevedo načeo je mrežu Urugvaja i najavio odličnu utakmicu viđenu do kraja. Do kraja prvog poluvremena Dijego Visente uspeo je da duplira prednost, ali to nije obeshrabrilo igrače Urugvaja. Naprotiv. U sam smiraj prvog dela Fereira Braijan uspeo je da vrati domaći sastav u život, ali je isključenje Andreasa Samurija posle samo deset minuta u drugom poluvremenu najviše doprinelo tome da rezultat bude kakav jeste. Jer, minut i kusur kasnije živa legenda kluba Leandro Sosa postigao i treći gol za Danubio.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

I pored toga Urugvaj je znao da napadne i pripreti, samo se razlika u broju igrača sve više osećala kako je vreme prolazilo. U 82. minutu pogodak Gonzala Ramosa iz nehata uneo je nemir u protivničke redove. Ipak, to je bio poslednji traj Urugvaja...

S druge strane, prvoplasirani Albion vezao je peti uzastopni ligaški trijumf posle 2:0 na svom terenu protiv Rampla Žuniorsa i golova Maksa Kaljorde u 59. i Fernanda Arismendija u 65. minutu. Sada ima pet bodova više u odnosu na Rasing, uz takođe utakmicu više.



tagovi

Urugvaj 2Danubio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara