Federiko Kjeza (©AFP)
Federiko Kjeza (©AFP)

Kjeza drma Apenine: Juve nudi 50.000.000, Milan da ne ide u - Juve

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 12:57

Fjorentina će morati da spusti cenu

Dugo već odoleva Fjorentina udvaračima, sada će možda morati da popusti. Jer Juventus je angažovao Falija Ramadanija da iz Firence dovede Federika Kjezu.

Krilni napadač Viole ima ugovor do 2020. što znači da sledeće leta ulazi u poslednju godinu, a to dalje znači da će mu cena pasti, jer će svi znati da Fjorentina mora da prodaje pošto je sasvim jasno da 22-godišnji fudbaler nema nameru da potpisuje novi ugovor.

Izabrane vesti

Ovog leta Viola je bila u komfornoj poziciji da može da diktira uslove, pa se nadala da će na prodaji uzeti celih 70.000.000 evra da bi poslednjih nedelja malo smekšala i sada se veruje da bi pustila Kjezu za 60.000.000. Toliko sigurno neće dobiti od Juventusa. Prema navodima Korijere delo Sporta u Torinu se nadaju da bi posao mogli da završe za 50.000.000 evra.

Nije mala razlika, a posebno nije dobar trenutak, jer Fjorentini bi onda ostalo svega nekoliko dana da pronađe adekvatnu zamenu. Nije to lak zadatak i sa mnogo više vremena, kamoli kad si u cajtnotu. Međutim, ponovimo da sledećeg leta Viola verovatno neće moći da traži koliko i sada, pa je pitanje da li joj se isplati da ulazi u takav rizik, jer ipak ovo nisu male pare.

Rizik će svakako postojati, pošto Juve nudi pozajmicu sa pravom otkupa koja bi postala obaveza ako Kjeza ispuni neke uslove u vezi sa brojem utakmica, golova... Veruje se da bi ih Kjeza prilično lako ostvario. Sam igrač bi dobio petogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra po sezoni.

Navijači bi naravno voleli da po svaku cenu izbegnu da Kjeza ode baš u Juve – Firenca je jedan od retkih gradova u Italiji u kojem Stara dama skoro da nema navijače, još joj tamo nisu oprostili “krađu“ Roberta Bjađa od pre tačno tri decenije – ali izgleda da uprava kluba nema previše izbora mada Gazeta delo Sport piše da se i Milan aktivirao.

Rosoneri su već uspli da za skromne pare od 4.000.000 evra ugovore dolazak 20-godišnjeg Jensa Petera Haugea, ali ne žele tu da stanu. U Milanu se nadaju da će Fjorentina prihvatiti pozajmicu sa obavezom otkupa za 40.000.000 evra, s tim da bi sa bonusima suma mogla da bude i veća. Jeste manje no što nudi Juve, ali bar nije – Juve.

Problem je međutim što ni Juve ni Milan ne mogu da krenu u akciju dok ne reše sopstvene probleme. Juventusov je recimo Daglas Kosta, dok on ne ode neće biti ni para za Kjezu, a naučile su nas poslednje godine da fudbaleri nerado idu iz Torina. I Milan ima svoju muku, zove se Lukas Paketa, prosto je neverovatno kako je brzo prešao put od potpune senzacije do igrača koga niko neće da olati.


tagovi

Federiko KjezaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara