Luis Suarez (foto: Reuters)
Luis Suarez (foto: Reuters)

Klasa je večna, a Botafogov košmar sve gori: Luis Suarez het-trikom okrenuo sa 1:3 na 4:3

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.11.23. | 02:25

Fantastična partija 36-godišnjeg Urugvajca vratila Gremio u šampionsku trku

Ukoliko se dogodi da u preostalih šest mečeva Botafogo ne uspe da sačuva prvo mesto brazilske Serije A, neuspeh kluba iz Rio De Žaneira izučavaće se na fudbalskim akademijama. Imali su crno-beli u jednom trenutku čak 16 bodova više od drugoplasiranog na tabeli, ali su upali u krizu iz koje nikako da pronađu izlaz. Delovalo je da bi to moglo da se dogodi u okršaju sa Gremiom, međutim, na krilima veterana Luisa Suareza, tim iz Porto Alegrea došao je do preokreta i pobede 4:3 kojom se izjednačio na tabeli sa Botafogom i Palmeirasom.

Ima Botafogo meč manje od pomenutih rivala, ali s obzirom na rezultate koje beleži u poslednje vreme, pitanje je koliko mu to znači. Posebno jer u narednom kolu igra sa Red Bul Bragantinom (u gostima), ekipom koja zaostaje svega jedan bod za vodećom trojkom, a šansu iz drugog plana vreba i Flamengo sa tri boda manjka. Jasno je da nas čeka izuzetno uzbudljiva završnica brazilskog prvenstva...

Izabrane vesti

Poraz od Gremija bio je četvrti uzastopni za Botafogo, a koliko su navijači izgubili poverenje u tim najbolje pokazuje to što su i pre kraja uzbudljivog duela sa Gremijom počeli da napuštaju stadion. Malo ko je verovao da domaćini nakon ispuštenih 3:1 mogu makar do boda.

Meč je sjajno počeo, već u prvih 10 minuta videli smo po gol na obe strane. Prvi je pogodio još jedan veteran čija je karijera vezana za Atletiko Madrid, Dijego Kosta, a izjednačio je Everton Galdino. Da bi ovaj meč mogao da bude kraj crne serije u Botafogu su se ponadali kada je Žunior Santos u 29. minutu pogodio za novo vođstvo, a nakon što je nepun minut po povratku sa odmora precizan bio i Marion Freitas, navijači domaćih verovali su da će se njihov tim konačno vratiti na pobedničku stazu.

Umesto toga, Luis Suarez im je servirao novi žestok udarac. Iako za nešto više od dva meseca, 24. januara, puni 37 godina, Urugvajac igra kao u najboljim danima. Prošle sezone je sa Nacionalom, u kojem je ponikao, osvojio prvenstvo Urugvaja, a ove vodi povratnika u najjači rang brazilskog fudbala ka neočekivanoj tituli. Možda Gremio i neće stići do trofeja, ali sa 14 golova i 10 asistencija nekadašnji napadač Liverpula, Barselone i Atletiko Madrida uspeo je za kratko vreme da postane miljenik navijača u Porto Alegreu. S razlogom mu je trener Renato Gaučo dodelio kapitensku traku.

Bez obzira na rani gol Botafoga u drugom poluvremenu, Suarez je uspeo da het-trikom u razmaku od dvadesetak minuta (50, 53, 69) nokautira rivala. Bili su to udarci od kojih domaćini nisu uspeli da se oporave. Iako je ostalo dovoljno vremena za novu promenu rezultata, Botafogo do kraja nije uspeo konkretno da zapreti golu rivala. A, na drugoj strani je mogao da bude bar još jedan pogodak.

Gremio će u narednom kolu igrati protiv četrnaestoplasiranog Korintijansa, što je prilika za šestu pobedu u nizu. I nove golove Luisa Suareza.

BRAZIL 1 - 33. KOLO

Sreda

Internasional - Fluminense 0:0

Amerika Mineiro - Koritiba 0:3 (0:2)

/Gomes 22, Moreno 36, Robson 69/

Atletiko Paranaense - Fortaleza 1:1 (0:0)

/Vilijan 58 - Giljerme 54/

Sao Paulo - Bragantino 1:0 (0:0)

/Erison 90+3pen/

Četvrtak

Flamengo - Palmeiras 3:0 (2:0)

/Pedro 18, 64, De Araskaesta 29/

Korintijans - Atletiko Mineiro 1:1 (1:0)

/Romero 23 - Paulinjo 67/

Gojas - Santos 0:1 (0:0)

/Furh 87/

Baija - Kujaba 0:3 (0:1)

/Deverson 22 pen, Pita 77, Ronald 90+8/

Botafogo - Gremio 3:4 (2:1)

/Dijego Kosta 6, Santos 29, Freitas 46 - Galdino 9, Suarez 50, 53, 69/

Sreda 22.11.

23.00: Kruzeiro - Vasko



tagovi

BotafogoGremioLuis SuarezJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara