Klasična trampa, bez doplate: Barsa i Valensija razmenjuju golmane

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 15:20

Silesen ide na Metalju, a Neto na Nou Kamp

Kao u stara vremena, klasična trampa dobara, bez evra doplate. Barselona i Valensija su uspešno završile pregovore oko razmene golmana. Jasper Silesen će sa Nou Kampa otići na Mestalju, dok će Neto krenuti u suprotnom smeru.

Klubovi neće potrošiti ni cent na obeštećenja, pošto je procenjeno da obojica golmana vrede po 30.000.000 evra. Ali je interesantna "igranka" koju su osmislili, da bi ispunili sva pravila vezana za Finansijski fer-plej. Prvo će Barselona da plati Valensiji 30.000.000 evra 30. juna za Neta, da bi narednog dana Valensija vratila nazad taj novac, za kupovinu Silesena

Izabrane vesti

Valensija će morati malo više da se otvori kada je plata u pitanju. Silesen će među Slepim miševima zarađivati istu platu koju je imao u Barseloni, a ona je dosta veća od Netove. Štaviše, brazilski golman je najbolje prošao u trampi, jer je prešao u veći klub, gde ima veće šanse da osvaja trofeje, a dobiće tri puta veću platu nego što je imao u Valensiji. Jedino što nije dobra stvar za Neta, a ne može baš sve u životu da se ima, je što neće braniti koliko na Mestalji, gde je bio prvi čuvar mreže, dok će na Nou Kampu biti rezerva Marku-Andreu Ter Štegenu.

Zato je Silesenu predviđeno da bude prvi golman Valensije u narednoj sezoni, da se fudbalski vrati u život, jer je od 2016 godine, kada je iz Ajaksa došao u Barselonu, branio na samo 32 utakmice.

Bio je Silesen na meti i Benfike u ovom prelaznom roku, ali je Valensija imala bolje adute i uspela da ga dovede u svoje redove.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara