(©MN Press)
(©MN Press)

Kljajić se odmah kandidovao za odbranu jeseni: Nismo zaslužili poraz, možda smo oštećeni za penal

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.07.22. | 08:49

“Verujem da će protiv Čukaričkog biti bolje”, kaže golman Novog Pazara

Prvo kolo - gostovanje i poraz. Takva je sudbina fudbalera Novog Pazara od povratka u elitni rang. Ako je verovati nizovima, Pazarci bi na startu naredne Mozzart Bet Superlige, posle 0:3 kod Crvene zvezde (2020/21), 0:2 u Senti protiv TSC-a (2021/22) i 0:1 na ovosezonskoj premijeri na Voždovcu, negde na strani trebalo da odigraju bez golova.

Poslednjeg dana minule radne sedmice, četu trenera Vladimira Gaćinovića na voždovačkom krovu nije uspeo da sačuva ni raspoloženi povratnik na srpsku fudbalsku scenu, golman Filip Kljajić. Osvajač pet domaćih trofeja s Partizanom, uz najveći doprinos duploj kruni iz 2016/17, kapitulirao je krajem prvog poluvremena. Plavi su loše branili korner Edina Ajdinovića, koji je prethodio fantastičnoj reakciji Stefana Hajdina na prvoj stativi.

Izabrane vesti

Kljajić je u 71. minutu istakao kandidaturu za odbranu jeseni, kada je akrobatskom intervencijom zaustavio šut Marka Ivezića sa oko tri metra i 82 centimetra. 

"Manje je bitna ta moja odbrana, s obzirom na krajnji rezultat. Po prikazanoj igri, nismo zaslužili da izgubimo. Čak mislim da smo u završnici možda i oštećeni za penal. Koji je razlog što ta situacija nije proverena – ne znam. Najbitnije je, ipak, da smo dali sve od sebe. Naravno, bilo je grešaka i nedostataka. Prva je utakmica. Potrebno je da se još uigravamo. Verujem da ćemo već kući protiv Čukaričkog da uradimo nešto više", razočarao je Kljajića poraz u prestonici, ali i izostanak reakcija sudijskog i VAR tima na duel Marka Mijailovića i Bojice Nikčevića u kaznenom prostoru domaćina u 82. minutu.

Posle skoro tri godine, opet Kljajića gledamo na fudbalskim terenima u Srbiji. Smatra da se po pitanju kvaliteta i odnosa snaga nije mnogo toga promenilo, iako timovi igrački izgledaju prilično drugačije u odnosu na tu prvenstvenu 2019/2020, na čijoj se polovini preselio u japansku Omiju. Sada je u prilici da upozna neke nove momke, koji se bore za superligaške bodove od Subotice do Surdulice.

"Zbog mesta više u Evropi, verujem da će ovogodišnja liga biti kvalitetnija i neizvesnija. Videćemo tokom sezone. Mislim da mi imamo solidnu ekipu. To je spoj mladosti i iskustva. Postoji neki balans. Smatram da možemo da napravimo dobre stvari", optimističan je 31-godišnji čuvar mreže, kojem je Novi Pazar četvrti klub u najjačoj ligi Srbije.

Kao i prošle sezone, Novopazarce u uvodnim kolima očekuje težak raspored. Još jednom je žreb hteo da u drugoj i četvrtoj prvenstvenoj rundi na Džaizkoin areni gostuju Čukarički i Partizan. Istina, jesenji duel sa Brđanima iz takmičarske 2021/22 pomeren je za skoro četiri meseca zbog njihovog nastupa u kvalifikacijama za Ligu konferencija.                   

"Ništa novo po pitanju nezgodnog rasporeda. Novi Pazar je navikao. Čuo sam da je tako godinama unazad. Po meni, najbitnije je da uzimamo bodove tamo gde treba. Velike utakmice, da ih tako nazovem, trebalo bi da odigramo što bolje. Ako tu dođemo do nekih bodova, onda je to veliki plus. Ipak, ne bih išao nešto preterano unapred. Najvažniji je sledeći meč", fokusira se Kljajić na petak i večernji duel sa Čukaričkim pred praznim tribinama pazarske Džaizkoin arene.



tagovi

Filip KljajićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara