Ključni meč kadeta na Prvenstvu Evrope

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 12:04

Tim Radovana Krivokapića danas protiv Turske (13.30) može da nagovesti plasman u četvrtfinale.

Utisak sa premijere protiv Belgije bio je odličan. Rezultat – korektan. Posle remija sa Đavolima kadetska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1. januara 2005. godine) ima veliku šansu da se primakne plasmanu u četvrtfinale Prvenstva Evrope u Izraelu. Možda i ključan duel tim Radovana Krivokapića igra danas protiv Turske.

Biće to meč starih rivala, jer su Orlići u elitnoj rundi kvalifikacija bili bolji od Turske i kao prvoplasirani tim grupe se plasirali na turnir u Izraelu. Međutim, taj kvalifikacioni meč može da bude dobra opomena kapitenu Stankoviću i drugovima. Turska je dugo vodila, ali je snagom volje Srbija u finišu uspela da preokrene i slavi sa 3:2.

Izabrane vesti

Turska je protivnik koga dobro poznajemo. Bili smo rivali u drugom krugu kvalifikacija u Sloveniji, kada smo slavili posle dobre igre i mnogo uzbuđenja (3:2). Bilo je važno da se u ova dva dana ekipa oporavi od velikih napora u meču sa Belgijom. Znamo šta hoćemo, znamo koliko možemo, želimo pobedu, želimo tri boda koja bi nas približila narednom cilju, a to je plasman u četvrtfinale. Turska je jak protivnik, imaju dobre pojedince, ali imamo i mi kvalitet. Momci su mnogo puta do sada pokazali veliku zrelost za njihov uzrast, imaju karakter pobednika, nikad ne odustaju. Sjajna su grupa, pokazuju to na terenu i van njega. Mogu mnogo, ja i moji saradnici smo tu da im pokažemo put. Uživaju u ovom boravku u Izraelu i ne kriju da im je želja da ostanu što duže, rekao je selektor Radovan Krivokapić.

Turska je u prvom meču poražena od favorita Španije (0:2) i nema pravo na grešku. Dobra stvar je što selektor Radovan Krivokapić nema probleme sa povredama i da će vrlo verovatno izvesti identičan tim kao protiv Belgije.

“Ovde se nalazi 16 najboljih reprezentacija u Evropi, jednom u životu imaš šansu da učestvuješ na ovom takmičenju. Priliku da se izmeriš sa najboljima. A ja sam vaspitan da uvek dajem sve od sebe, da uvek želim više i bolje, jednostavno takav mi je karakter, da se borim da pobedim”, rekao je defanzivac našeg tima Jan Karlo Simić.

Orlići najavljuju pozitivan pristup, kao i u meču protiv Belgije.

“Dobra su ekipa, znamo se iz Slovenije. Mi želimo pobedu, hoćemo tri boda. Očekuje nas velika borba svih 90 minuta. Nadam se da ćemo ostvariti cilj”, dodao je Simić.

SRBIJA-TURSKA

Stadion: Heberfeld u Rišonu

SRBIJA (4-4-2): Lijeskić – Simić, Majstorović, Serafimović, Bukinac – Stanković, Džodić, Mijatović, Simić – Bubanj, Milošević.

TURSKA (4-2-3-1): Bajram – Bulbul, Kajal, Jesilurt, Jilmaz – Dagdeviren, Ersungur – Somez, Akar, Ozdemir – Uzun.



tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeRadovan Krivokapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara