Hoan Mohika (Reuters)
Hoan Mohika (Reuters)

Ključni sati za Mohiku, menadžer ga nudi na sve strane

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 15:00

Sutra bi trebalo da bude jasnija slika oko Zvezdine mete

Odavno je Crvena zvezde detektovala Hoana Mohiku kao rešenje za levog beka ako Milan Rodić napusti klub. Kolumbijac je odigrao odličnu polusezonu na pozajmici iz Đirone u Elčeu posle neuspešnih šest meseci na pozajmici u Atalanti gde nije uspeo da se nametne u paklenoj konkurenciji.

Međutim, Zvezda nije usamljena u nameri da angažuje Mohiku. Italijanski mediji pišu da je u trku ušao i Olimpijakos koji se po pravilu pojavi kada Zvezda želi nekog igrača, dok u Španiji i dalje najviše potenciraju na scenariju u kojem bi Mohika ostao u Elčeu.

Izabrane vesti

Ono što je izvesno je da Mohika neće ostati u Đironi posle neuspeha Katalonaca u plej-ofu za Primeru. Skup je za Sehundu (postoji limit plata za takmičenje u ligi i Mohikin ugovor je iznad njega), a ni njemu se ne igra drugoligaški fudbal. U Elčeu je pokazao da je za viši nivo takmičenja. Videli su to i u klubu, nemaju ništa protiv da ga zadrže ali pod svojim uslovima.

Prvobitni dogovor o pozajmici je bio da Elče ima opciju do 30. juna da otkupi Mohiku po fiksnoj ceni od 2.500.000 evra. Pogotovo što Kolumbijac ulazi u poslednju godinu ugovora u Đironi. Elčeu je to preskupo i odlučili su da ne aktiviraju klauzulu. Čekaju da Đironi izađe sa nekim razumnijim predlogom i da razgovaraju o transferu po nižoj ceni.

Za to vreme, Mohikin menadžer nudi igrača raznim klubovima. Španski mediji prenose da ga je ponudio Alavesu, Trabzonu, Olimpijakosu, AEK-u… Ali još nigde nije dobio pozitivan signal osim skromnog interesovanja pirejskih crveno-belih.  

Rasplet čeka i Crvena zvezda koja sigurno ne može da plati klauzulu na kojoj je do sada insistirala Đirona. Kada sutra u ponoć istekne rok, Katalonci će morati da spuste cenu na neke razumne granice i to će biti situacija u kojoj šansu ima i Crvena zvezda. Podsetimo, na radaru crveno-belih je bio i argentinski levi bek Džonatan Silva iz Leganesa ali je Kolumbijac označen kao prva meta.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Hoan Mohika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara