Klop & Bajern - nije više tako luda ideja

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 10:21

Najveći problem je prelazna godina...

Sve dok Bajern zvanično ne objavi da ima novog trenera za novu sezonu, spekulacije će trajati. To je neizbežno. Onima što Bavarci baš i nisu na srcu - pre svega po navijačkim forumima - podrugljivo im predlažu da se okrenu Verneru Lorantu, Bertiju Fogtsu ili Hansu Majeru, aludirajući na to kako ih svi redom odbijaju. Međutim činjenica je da klub iz Minhena nikome nije poslao zvaničan poziv osim Ćabiju Alonsu i Julijanu Nagelsmanu. Baš kao što je činjenica da su se obojica zahvalili. Jasno da za klub takvog renomea ni dve 'odbijenice' nisu malo i da i te kako udaraju na sujetu vodećih ljudi u Zebener štrase, pa i navijača.

Ćabi je odlučio da ostane u Leverkuzenu i brani titulu od jeseni, da se okuša u Ligi šampiona, dok je Nagelsman prihvatio ponudu DFB-a da ostane u selektorskoj fotelji do 2026, odnosno do okončanja predstojećeg Mundijala.

Izabrane vesti

Pored izveštaja koji sugerišu da članovi Nadzornog odbora nisu bili u potpunosti saglasni oko ideje da se mladi stručnjak vrati (spekuliše se kako je Rumenige bio neodlučan), izvor blizak DFB-u sugeriše da je Nagelsman imao i dodatni razlog da odbije povratak na Alijanc arenu. Naime, Bajernu je potrebna ozbiljna revizija tima, a kako će se to u dobroj meri ticati igrača koje će Julijan voditi na Evropskom šampionatu, isti izvor navodi kako ovaj nije bio siguran da bi mogao da izbalansira između te dve stvari. U prevodu, svaka njegova odluka vezana za nacionalni tim, imala bi kasnije ozbiljne reperkusije na rad u klubu.

"U najmanju ruku bio bi to beskrajan izvor medjskih naklapanja o navodnim sukobima sa određenim igračima, koje, primera radi, ne bi pozvao na Evrpsko prvenstvo, a morao bi da nastavi sa njima da radi od jula", stoji u jednoj analizi.

Bilo kako bilo, Julijan Nagelsman je izabrao Nemačku i tako definitivno zatvorio vrata jednom drugom interesentu za to mesto. Doduše, ovaj je imao želju da postane selektor, ali tek od iduće godine. Pogađate, u pitanju je Jirgen Klop, koji se intimno nadao da bi mogao da vodi Manšaft na Mundijalu '26.

Usled novonastale situacije, Bild pronalazi 'rešenje' i za Klopa i za Bajern - da krene ruku pod ruku. Naravno, kad se iskusni stručnjak odmori i kaže da je spreman za novi početak. A to bi verovatno bilo od leta oduće godine.

"Raspravlja se o mnogim imenima. Tu je pored sada već redovnih Zidana, Flika, De Zerbija, Emerija, Rangnika i Arne Slot. Holanđanin je napravio velike stvari sa Fajenordom, doneo šampionsku titulu i Kup, igrao finale Lige konferencije. Smatraju ga holandskim Klopom zbog stila igre koji forsira. Ali zašto uzimati kopiju kada možete da imate original uz malo strpljenja", zapitao se novinar najtiraženije novine Evrope.

"Ideja da Jirgen Klop sedne na klupu Bajerna iz Minhena nije ni blizu tako luda kao što vam možda sada zvuči".

Potom sledi objašnjenje, odnosno razrada 'strategije' napada na jednog od najvećih trenera u ovom veku u kojoj stoji da Klop želi odmor i da je to u redu, odnosno da su mu posle odluke Julijana Nagelsmana vrata nemačke reprezentacije zatvorena - makar do 2026. - te da će morati da se okrene nekim drugim opcijama.

Engleska otpada, obećao je da neće raditi ni u jednom klubu posle Liverpula. Za očekivati da je Real Madrid i Barselona dugoročno reše pitanje trenera pre nego što Nemac ponovo bude na tržištu, tako da ostaje - Bajern.

E sad, tu je nemali problem: Šta će Bavarci do idućeg leta?

"Da bi došao do savršenog rešenja sa Jirgenom Klopom Bajern bi morao da pronađe trenera koji bi prihvatio jednogodišnji ugovor. To bi mogli da budu Niko Kovač, Luj van Gal, Feliks Magat, Kristijan Štrajh"...

"Klopov adut mogao bi da bude i Maks Eberl, čovek svestan i dobro upoznat koliko je teško raditi sa ljudima iz Nadzornog odbora Bajerna, pre svih sa Henesom i Rumenigeom. Klopova snažna ličnost mogla bi da mu pomogne u smanjivanju uticaja pomenute dvojice u klubu. Ako mu već nije uputio poziv, Eberl bi to trebalo odmah da učini", zaključuje Bild u svom tekstu.


tagovi

Jirgen Klop

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara